USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині є більше сотні незаконних сміттєзвалищ

26 Квітня 2016 16:10
Представники німецької компанії, яка займається комплексними рішеннями щодо збору, вивозу та переробки сміття, проаналізували екологічну карту області. Результати невтішні, адже офіційно на Волині вивозять лише третину сміття, інше скидають в ліси та поля.

Про це йшлося під час зустрічі німецьких бізнесменів з волинянами у прес-центрі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» сьогодні, 26-го квітня.

Зі слів менеджера проектів країн СНД «ЗУЛО» Миколи Бутенка, на Волині офіційно вивозять лише третину твердих відходів.

«Проаналізувавши екологічну карту Волині, я побачив, що офіційно вивозять приблизно 100 тисяч тонн сміття. Втім, враховуючи кількість населення регіону, відходів має бути близько 300 тисяч тонн. Відповідно, дві третіх ідуть десь у ліси чи ще кудись. Це вже питання ваших екологів. Зваживши на те, що на Волині є лише 3-4 офіційних полігони, то неофіційних, стихійних сміттєзвалищ, є більше сотні», - інформував Бутенко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ІНВЕСТОРИ ПІШЛИ ЗІ СМІТТЄСОРТУВАЛЬНОЇ СТАНЦІЇ У ЛУЦЬКУ

Зауважимо, щодо заводів із переробки сміття, в області неодноразово з’являлися інвестори, які готові були прийти, зокрема, і в Луцьк. Втім, досі немає потужного сміттєпероробного заводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus