USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У 19 волинян підтвердили кір

4 Грудня 2017 13:27
У 19 із 38 волинян після лабораторних досліджень підтвердився діагноз кір. Кількість хворих зростає, здебільшого це люди, які не робили вакцини від вірусу.

Головний державний санітарний лікар області Наталія Янко розповіла, що фіксувати захворювання почали з кінця жовтня.

Про це вона доповіла під час оперативної наради в облдержадміністрації 4 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КІР НА ВОЛИНІ: СИМПТОМИ НЕБЕЗПЕЧНОЇ ХВОРОБИ ТА ПРОФІЛАКТИКА

«У кінці жовтня ми почали фіксувати захворювання на кір. Зараз хворих є 38, у 50% уже підтверджено діагноз у лабораторії. Щодо інших - дослідження тривають. Найбільше хворих в Луцьку – 27 осіб, у Ківерцівському районі – п’ятеро, є хворі у Іваничівському, Любомильському, Локачинському районах. Із них 84% – це діти. Зауважу й те, що здебільшого інфікуються ті люди, які не отримали щеплення. Також на Волині фіксували 2 спалахи кору: в комунальному закладі «Луцька ЗОШ № 25» захворіло 15 учнів початкових класів, з них 11 осіб (73%) не отримали щеплення згідно календаря. Друге – сімейне вогнище в селі Небіжка Ківерцівського району, де захворіла жінка та її четверо дітей, усі не щеплені», - доповіла пані Янко.

Щодо випадку у ЗОШ №25, то фахівці визначили, що кір потрапив зі Львова.

Зауважимо, що місяць тому на Волині фіксували 34 випадки кору.

Також під час наради Наталія Янко доповіла, що епідемії грипу та ГРВІ на Волині не уникнути: вже занедужало понад 40 тисяч волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus