USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині з 1 липня дозволили ловити раків

22 Червня 2023 23:06
Заборона на вилов раків на території області завершується 30 червня. Тобто з 1 липня рибалкам-любителям дозволено ловити цих мешканців водойм з дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства.

Про це повідомили у Держекоінспекції Волині.

Зокрема норма добування раків на одного рибалку – 30 штук на добу. Заборонено вилов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

За незаконне добування цих біоресурсів передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків.

Компенсація за одного незаконно виловлено рака становить 3 332 гривні.

Щороку в усіх регіонах України встановлюють обмеження на вилов раків. Обмежувальний період триває у нерестовий період з 1 квітня до 30 червня (перший період линьки), на період другої линьки з 20 серпня до 30 вересня та на період виношування ікри з 1 грудня до 31 березня.

Ці заходи встановлюють з метою забезпечення охорони цих безхребетних під час природного відтворення та збільшення їх запасів на водоймах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Для держінспекції Показати IP 23 Червня 2023 00:56
По перше : Ви не знаєте коли рак нереститься, він тоді масово виловлюється, і чомусь на цей період вилов не заборонений. Друге: Чому?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus