USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині з початку року поліцейські розшукали понад 200 зниклих дітей

3 Листопада 2022 13:48
Протягом року до підрозділів поліції Волині надійшло 183 заяви та повідомлення про безвісне зникнення 205 дітей. Поліцейські протягом доби розшукали 197 зниклих дітей та ще 8 – понад добу. Усі вони живі та здорові, жодних протиправних дій проти дітей скоєно не було.

Про це повідомили у поліції області.

Найбільше заяв про зникнення дітей зареєстровано у Луцькому районному управлінні поліції – 98, у Ковельському районному управлінні поліції – 38, у Володимирському районному відділі поліції – 33, у Камінь-Каширському районному відділі поліції – 13 та одна заява надходила до Головного управління НПУ в області.

Причини зникнення дітей із дому та навчальних закладів – різні. Найпоширеніші з них – це конфлікти із батьками, домашнє насильство, непорозуміння із однолітками, булінг, особисті стосунки, цивільно-правові відносини між батьками тощо.

З початку року ювенальні поліцейські надіслали майже 150 подань до органів державної влади з метою встановлення та усунення причин та умов, що спонукають дітей до втеч.

Щоб попередити це явище та вберегти дітей від непередбачуваних наслідків, які можуть настати, працівники ювенальної превенції постійно проводять роз’яснювальну роботу у начальних закладах області, а також за місцем проживання дітей, які перебувають на обліку в поліції. До цієї роботи поліцейські залучають спеціалістів-психологів, соціальних працівників територіальних громад та служб у справах дітей. Під час профілактичних бесід фахівці також розповідають, куди вони можуть звернутися за допомогою у разі виникнення ситуацій, які спонукають їх до втечі.

Станом на сьогодні на обліку у територіальних підрозділах ювенальної превенції перебуває 10 дітей, які два і більше разів упродовж року залишали місце проживання або навчання.

За невиконання батьківських обов’язків до адміністративної відповідальності притягнуто 36 батьків за ст. 184 КУпАП та 3 батьків –за вчинення насильства в сім’ї за ст.173-2 КУпАП.

Працівники ювенальної превенції рекомендують батькам більше спілкуватися з дітьми, цікавитись їхнім життям, з ким і де вони проводять свій час, дослухатися до них, адже все це може допомогти уникнути різних неприємних ситуацій.

Якщо ж все таки ви виявили зникнення вашої дитини, не зволікайте та негайно телефонуйте на екстрену лінії зв’язку 102. Адже чим швидше ви повідомите поліцію, тим швидше вдасться розшукати її.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus