USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині за гроші ЄС будуть чистити меліоративні канали

4 Листопада 2014 18:34
Європейський Союз у рамках Програми «Підтримка регіонального розвитку України» виділить для Волині 1171859 євро. Ці гроші підуть на реалізацію проекту «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області». Про це повідомляє «ПроКовель».

Нагадаємо, що волинські землі, населенні пункти Полісся роками потерпали від підтоплень. Збудовані ще за радянських часів меліоративні канали не справлялися з весняним потоком води, бо вже були вкрай занедбані, тому весняний паводок, зазвичай, приносив багато клопотів селянам. Приміром, торік на розчищення меліоративної системи використали 70 мільйонів гривень державних коштів. Загалом за останні кілька років розчистили гирла річки Прип’ять, у Любешові спорудили дамбу, попрацювали у Володимир-Волинському та Іваничівському районах. А тепер дійшла черга й Ковельського району.

Цьогоріч завдяки коштам ЄС обласна влада очікує відновити роботу меліоративних каналів на території 8 сільських радах Ковельського та Ратнівського районів. Про це розповіла координатор проекту Наталія Кролік під час засідання робочої групи, яка відбулася днями в приміщення Ковельської райдержадміністрації. Там, за участю керівників району, обговорили практичні аспекти реалізації проекту «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області».

Партнерами проекту виступили Волинська обласна державна адміністрація, Волинське обласне управління водних ресурсів, Поліська дослідна станція ННЦ «Інститут ґрунтознавства і агрохімії імені О. Н. Соколовського», Волинська філія державної установи «Інститут охорони ґрунтів України» та Секретаріат транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг». Координацію дій з втілення проекту поклали на управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
обс Показати IP 4 Листопада 2014 20:43
гирло - це місце де річка вливається в море чи озеро, або протоки чи рукави в іі дельті. це не на Волині
Анонім Показати IP 5 Листопада 2014 08:37
Мабуть хотіли сказати "Русло" - черговий ляп
сірий вовк Показати IP 5 Листопада 2014 10:46
А хоч щось без грошей ЄС ми в себе у своїй країні зробити можемо - хоч нужник почистити? Чи і не це треба гроші ЄС?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus