USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На Волині за пів року 25 парафій офіційно перейшли з УПЦ до ПЦУ

16 Вересня 2022 13:14
На Волині від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 25 парафій Української православної церкви змінили конфесійну підлеглість та перейшли під юрисдикцію Православної церкви України.

Ще майже 40 парафій – в процесі оформлення документів про перехід з УПЦ до ПЦУ. Про це розповів Суспільному головний спеціаліст обласного відділу з питань релігії Василь Гайдук.

До початку повномасштабної війни на Волині було понад пів тисячі парафій УПЦ і стільки ж офіційно зареєстрованих громад ПЦУ.

Василь Гайдук також прокоментував рішення Волиньради звернутися до центральних органів влади із проханням заборонити в Україні УПЦ МП. На думку головного спеціаліста відділу з питань релігії, без прийняття відповідного закону на рівні держави змінити ситуацію – неможливо.

«Те, що прийняла облрада, це, скоріш за все, заклик. Але законних підстав для скасування реєстрації чи взагалі заборони та території області немає повноважень цього зробити. У законі передбачені чіткі підстави для зняття з реєстрації статутів релігійних організацій», – зазначив Василь Гайдук.

15 вересня депутати Волиньради звернулися до Кабміну, Верховної Ради України та Ради нацбезпеки і оборони України із проханням заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Православний Показати IP 16 Вересня 2022 13:34
Вся стрічка в новинах про хлопців, які загинули...Для чого гнівити Бога і сіяти ворожнечу? Чи не час стати до молитви, а не винити церкву?
Ха до Православний Показати IP 16 Вересня 2022 14:27
Ворожнечу сіють попи які благословляють вбивць наших хлопців, хто кого гнівить?
Анонім до Православний Показати IP 16 Вересня 2022 15:59
чувак, недопрацьовуєш. за таке московити не заплатять. упц мп/фсб - вороги українців!
До ха Показати IP 16 Вересня 2022 15:34
Які попи, хто в Україні благословляє вбивати наших хлопців? Що Ви повторюєте дурну, придуману невігласами, мантру? Назвіть хоча б одного священика УПЦ, який на Волині це зробив. Немає таких. І, надіюсь, не буде. Навіщо це *полювання на відьом*, замість того, щоб об'єднати людей? Догризете церкву, далі що гризти будете? Суху гілляку?
Православний Показати IP 16 Вересня 2022 15:59
Гнівимо Бога, бо замість того, що дійсно треба робити(допомагати нужденним, поспівчувати родичам загиблим, допомогти їм, помолитися за упокій загиблих і за здоров'я живих, які на війні) ми забороняємо церкву))) у людей Біда. Як ми хочемо, щоб Бог нас почув, коли люди помирають, а ми забороняємо тих, хто щодня молиться.
8 років до Православний Показати IP 16 Вересня 2022 17:15
Це позиція "за все хороше і проти всього поганого". 30 років телебачення рф промивало мозгі українцям, всі книговидавці з рф не обкладались податком і вся ця література про "адін народ, мишебратья" - все це продавалось в Україні по цінах нижче ринку. А кінопродукція ? Про "ментів", "русский спецназ" і так далі і так далі. Агент фсб гундяєв (відомий за кличкою патріарх кіріл) проголосив курс на "русский мир". Якщо ми зараз не покінчемо з цією нечистю, війна повернеться через пару років. Як казав один блогер - незнання історії не звільняє від відповідальності.
Православний Показати IP 16 Вересня 2022 20:04
Якщо в людей горе, то церкви треба тільки відкривати, а не закривати. Там, де люди моляться до Бога, з тими Він і перебуває. Наші воїни перебувають з Богом завжди. Попитайте, всі зустрілися з Ним на передовій, в час страху і болю. На кого нам надіятися, як не на Бога? Про кінопродукцію і телебачення можете не розказувати матерям, які ждуть в кожному селі та місті своїх дітей. Хай ходять в будь-яку конфесію, якщо вони там спілкуються з Богом і моляться за своїх дітей-яке ви маєте право ту церкву заборонити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus