USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині за виховання ув’язнених візьмуться священики

6 Грудня 2013 10:56
У Ковельській виховній колонії 4 грудня відбулося підписання угоди про співпрацю між управлінням Державної пенітенціарної служби України у Волинській області в особі начальника управління Олександра Герасимчука та Володимир-Волинською єпархією Української Православної Церкви в особі керуючого єпископа Володимир-Волинського та Ковельського Володимира, повідомляють в управлінні ДПтС України у Волинській області.

Угода передбачає проведення релігійних богослужінь у виховній колонії, проведення душпастирської роботи із засудженими та особовим складом. Крім того, під час зустрічі йшлося про можливість побудови храму на території виховної колонії у найближчому майбутньому за сприяння єпархії.

Представникам духовенства організували екскурсію по об’єктах установи: профтехучилищі, відділеннях СПС, медичній частині, їдальні, клубі.

Місцем для побудови храму обрали плац установи. Представники духовенства, керівництво управління та колонії зустрілися із засудженими в клубі установи. У своїй промові єпископ Володимир наголосив засудженим, що для досягнення цілі в житті необхідно докласти зусилля, усі свої таланти та мудрість. Начальник управління полковник внутрішньої служби Олександр Герасимчук спрямував засуджених звертатися до священиків із питаннями, які виникають у них щодо духовності та побудови власного життя.

Єпископ Володимир подарував від єпархії ікону під назвою «Неопалима Купина», яка є оберегом від усього злого. Засуджений Дмитро Лісіченко подякував священикам від імені вихованців колонії та подарував вишиту ними ікону Богородиці. Також для засуджених протоієреєм Василієм (Сергійчуком) було передано книги релігійного змісту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus