USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині зафіксували 34 випадки кору

28 Листопада 2017 20:26
За оперативною інформацією на сьогодні у Волинській області зафіксовано 34 випадки кору, із них лабораторно підтверджено 15, у інших дослідження триває, інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Захворювання почали реєструватись з кінця жовтня 2017р. із двох завізних випадків (з Львівської та Закарпатської областей). Найбільша кількість захворілих в м. Луцьку — 25 випадків.

В Ківерцівському районі захворіло 5 осіб, в Луцькому районі 3 особи та в Іваничівському районі 1 випадок. Здебільшого на кір хворіють діти – 28 осіб (82% від усіх захворілих). Однак реєструється значне число захворілих серед дорослих (6 осіб). Зазвичай хворіють ті, хто не був вакцинований проти кору, таких встановлено 68%. Аналіз випадків захворювання вияв, що з 34 хворих 20 осіб не отримали жодного щеплення проти кору, ще у 3 відсутні дані про щеплення, що також розцінюється як не щеплений контингент.

На Волині зареєстровано 2 спалахи цього захворювання. Головна причина спалахів — низький рівень охоплення щепленнями проти кору. В КЗ «Луцька ЗОШ № 25» захворіло 15 учнів початкових класів, з них 11 осіб (73%) не отримали щеплення згідно календаря. У сімейному вогнищі в с. Небіжка Ківерцівського району захворіла жінка та її четверо дітей, усі не щеплені. В даний час фахівцями лабораторного центру проводяться протиепідемічні заходи для припинення поширення інфекції в цих осередках та недопущення розповсюдження кору поза їх межами.

Під час проведення епідеміологічних розслідувань в осередках кору прослідковуються контакти і зараження дітей в позашкільних закладах.

Тому керівникам гуртків, секцій потрібно звертати увагу на стан здоров’я учнів та не допускати до занять дітей з респіраторними явищами, оскільки саме з них і розпочинається хвороба.

Єдиним шляхом профілактики кору та запобігання ускладнень від нього лишається проведення дітям профілактичних щеплень, внаслідок чого і виробляється імунітет до хвороби.

Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію — у 6 років. Її мета — захист дітей, у котрих з тієї чи іншої причини імунітет не сформувався.

За 10 місяців 2017 року вакцинацію проти кору в області отримало 74% дітей, ревакцинацію – 69% (при нормативному за цей період 83%). Такий рівень охоплення щепленнями може сприяти виникненню та поширенню цієї інфекції. Якісна і безпечна вакцина проти кору, паротиту та краснухи (виробництва ГлаксоСмітКляйн, Бельгія) наявна у Волинській області у достатній кількості, а отже кожна дитина, котра підлягає щепленню, може отримати його в поліклініці по місцю проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Листопада 2017 20:33
хрена з два там виробляється імунітет до хвороби! більшості з них було зроблено щеплення. і що? допомогло?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus