USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Спалах кору виявлено в Ківерцівському районі

22 Листопада 2017 13:13
У Ківерцівському районі виявлено сімейне вогнище кору – захворіли мама і четверо дітей. Усі вони не були щеплені проти кору.

Про це Інформаціному агентству Волинські Новини повідомили в епідвідділі Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Сім’я проживає в селі Небіжка Ківерцівського району. Троє дітей з цієї сім’ї ходять до школи в с. Жидичин, ще одна дитина – в с. Озерце.

Однак спалаху кору в школах у цих селах не очікують – у жидичинській школі щеплені 99% учнів, у школі села Озерце – 100% дітей щеплені.

Нагадаємо, спалахи кору були зафіксовані у Луцьку. Як повідомляло ІА Волинські Новини, наразі у трьох луцьких школах зафіксували 16 випадків захворювань. Школу №25, де серед дітей, старших семи років, лише 22 % щеплень, пропонували закрити на карантин. Епідеміологічне розслідування встановило, що хвороба у цей навчальний заклад потрапила зі Львова.

Сім’я з села Небіжка, ймовірно, заразилася цим вірусом в обласному центрі, адже приїздила до Луцька на релігійні зібрання.

Як пояснили в епідвідділі, зараз на Волині спостерігається епідемічний підйом захворювань на кір, який спостерігається кожні 5 років. Останній такий підйом був зафіксований у 2012 році. Зараз, у 2017 році, знову можливі локальні спалахи через великий відсоток нещеплених громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus