USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині загиблому бійцеві Данилевичу встановлять меморіальну дошку

7 Жовтня 2015 18:12
Меморіальну дошку відриють в селі Облапи 14 жовтня загиблому в АТО Роману Данилевичу.

Про це йшлося під час засідання оргкомітету з підготовки відзначення в районі Дня захисника України та 73-ї річниці утворення Української Повстанської Армії, ‒повідомляють у прес-службі Ковельської РДА.

Під час обговорення встановили формати проведення у жовтні 2015 року низки заходів, скоординовано дії відповідальних осіб під час проведення районних урочистостей, які відбудуться 13 жовтня в Центральній районній бібліотеці, а також відкриття меморіальної дошки Роману Данилевичу.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, раніше пам’ятний знак у вигляді хреста як шану загиблому землякові в боях за визволення Донбасу Роману Данилевичу встановили односельці у центрі села Облапи Ковельського району, поряд з обеліском «Борцям за волю України».

Нагадаємо, Роман Данилевич служив у 51-їй бригаді, загинув в ніч на 25 серпня в бою за Іловайськ в районі селища Кутейникове. 3-ій батальйон бригади опинився в оточенні біля Березне, Оленівка під постійним обстрілом. Родичі два тижні шукали тіло Романа. Поховали його в рідному селі.

В пам’яті своїх земляків Роман Данилевич залишився доброю, чуйною, справедливою людиною, яка завжди була готова прийти на допомогу у важку хвилину. Він не став ухилятися від мобілізації, тому що добре розумів: Україну необхідно рятувати.

9 квітня 2014 року одягнув військову форму і став солдатом Володимир-Волинської 51-ої ОМБР. Служив у Донецькій області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus