USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Посмертні нагороди трьох загиблих в АТО волинян вручили їхнім рідним

24 Липня 2015 14:39
Родичі трьох загиблих Героїв із Ковельського району отримали ордени «За мужність» III ступеня. Про це повідомляють у прес-службі Ковельської РДА.

Нагадаємо, 5 червня Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами (посмертно) 7 волинян, троє з них були мешканцями Ковельського району: Данилевич Роман Миколайович, солдат; Омелянюк Андрій Васильович, старший солдат; Мостика Андрій В’ячеславович, солдат.

Хлопці віддали свої життя за цілісність України у серпні 2014 року.

Так, 23 липня у Дубівському будинку культури зібралася громада аби вшанувати пам’ять свого земляка, захисника Вітчизни Андрія Омелянюка та віддати шану демобілізованим військовослужбовцям, які повернулися із зони АТО.

Загинув Герой у 23-х річному віці під час виконання військового обов’язку

в зоні проведення Антитерористичної операції. Службу проходив у складі 51-ї окремої механізованої бригади. Життя Андрія обірвалося 22 серпня 2014 року на території селища Старобешево Донецької області.

Голова райдержадміністрації Віктор Козак вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня матері Андрія – Антоніні Григорівні.

Нагадаємо, у селищі Дубове колектив школи вирішив встановити пам’ятну дошку на честь Героя на фасаді школи. Виготовив власноруч і безкоштовно Меморіальну дошку в пам'ять про товариша однокласник і близький друг Андрія, майстер-художник з виготовлення пам'ятників - Тарас Якимчук.

22 липня в будинку культури села Зелена відбулася збори територіальної громади, під час яких батькам загиблого учасника АТО Андрія Мостики вручили державну нагороду – орден «За мужність» III ступеня, яким нагороджено (посмертно) Мостику Андрія В’ячеславовича, загиблого під час антитерористичної операції на сході України.

Солдат Мостика Андрій В’ячеславович, житель Ковельщини,поклав своє життя за цілісність України 24 серпня 2014 року в Іловайському котлі. Йому було 29 років.

Як повідомлялося, у селі Зелена відкрили меморіальну дошку загиблому воїну.

Славному сину Ковельщини Роману Данилевичу, який у розквіті сил віддав свою молодість, і найдорожче - життя, був присвячений тематичний захід, який відбувся в будинку культури села Облапи. Орден «За мужність» голова райдержадміністрації Віктор Козак вручив доньці загиблого військовослужбовця, яким її батька було нагороджено посмертно.

Нагадаємо, Роман Данилевич служив у 51-їй бригаді, загинув в ніч на 25 серпня в бою за Іловайськ в районі селища Кутейникове. 3-й батальйон бригади опинився в оточенні біля Березне, Оленівка під постійним обстрілом. Родичі два тижні шукали тіло Романа. Поховали його в рідному селі.

Спомин про загиблих Героїв АТО та їхній подвиг ми маємо берегти, адже саме пам’ять об’єднує людей у боротьбі за перемогу й мир. Будьмо ж гідними слави Героїв України, бо українська нація існуватиме доти, доки хоча б один українець буде готовий покласти своє життя в її обороні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus