USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині закликають визнати бійців-добровольців учасниками АТО

11 Липня 2016 15:55
Оскільки чимало добровольців, які брали участь у боях проти окупанта, досі лишаються поза законом, розпочати процедуру їхньої легалізації пропонують з рішення обласної ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 11 липня.

На розгляд сесії просили винести проект рішення «Про статус ветеранів війни-добровольців, учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення».

Координатор Народницького руху «Державницька ініціатива Яроша» у Волинській області Сергій Дружинович зауважив, що подібні звернення вже підтримали ради не лише на теренах Західної України, а й у Харкові та Києві.

Автори звернення зазначають, що українські добровольці, які першими взяли до рук зброю та стали на захист державних кордонів України від окупанта, зараз фактично поза законом. Так, легендарні кіборги та учасники інших найгарячіших військових баталій з окупантом досі не визнані учасниками АТО. Вони та їхні родини не отримують належної допомоги від держави, а найголовніше – вони позбавлені офіційного визнання як захисники України. Це, на думку авторів документа, парадокс та нонсенс, адже добровольці отримують нагороди та відзнаки від президента та інших державних мужів, водночас не маючи статусу учасників АТО. Відповідно матері, дружини та діти загиблих та поранених героїв не мають жодної допомоги, пільг чи матеріальної компенсації від держави.

Оскільки Верховна Рада демонструє свою інертність та неспроможність розглянути законопроект про легалізацію українських добровольців, активісти вирішили боротися за визнання з низів – обласних рад усіх регіонів України.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любі свині Показати IP 11 Липня 2016 18:46
Стопе!!!! Що і "Устиму" корочку дадуть? І всім тим хто недільку-дві покрутився під прапорами шанованого колись мною ПС біля Дніпра та здалека чув вибухи - теж корочку? Тим хто повлазив у бурштини-кришування-розборки з селянами, стрільбу в тилу та гасанням на волонтерських джипах по мирних містах - теж корочку?! Щоб вони волали п"яні по кабаках : " А ти там б-ю-ю-юввв?" Ні пане Дружинович - всіх під гребінку одну не можна. Є хлопці які реально там до сих пір без офіціозу воюють, є поранені та сім"ї загиблих - тим треба. А, вибачте, шлої...бень тилова - сидіть і не рипайтесь. Маю право так говорити. До, речі - розмовляв ТАМ з хлопцями з Айдару ( в т.ч. старого складу ) - лапіна там не памятають. От такий вам приклад .
? Показати IP 11 Липня 2016 21:01
Пільги ,тільки пільги дадуть можливість виправдатися ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus