USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині закривають школу, попри наявність фінансування

8 Вересня 2016 22:37
Загальноосвітню школу І-ІІ ступеня у селі Щитинська Воля Ратнівського району хочуть закрити, не зважаючи на те, що навчальний заклад отримав майже 150 тисяч гривень фінансування.

Про це йшлося під час 7-ї сесії Волинської обласної ради.

Як розповів депутат облради від фракції УКРОП Вячеслав Рубльов, на позачерговій сесії 19 серпня 2016 року Ратнівська районна рада ухвалила своїм рішенням виділити відділу освіти 147 500 гривень від перевиконання дохідної частини районного бюджету на утримання ЗОШ І-ІІ ступеня села Щитинська Воля.

«Цих коштів цілком достатньо для утримання школи. Незважаючи на це, райдержадміністрація наполягає на закритті школи. Про призупинення роботи навчального закладу вже повідомили батьків та адміністрацію Щитиноволянської ЗОШ», - зазначив Вячеслав Рубльов.

Натомість у селах Верхнів та Орищі Іваничівського району приміщення шкіл дозволили використовувати, однак, лише за умови використання системи індивідуального навчання. Аналогічна ситуація і у навчальному закладі середньої освіти села Котуш Камінь-Каширського району.

Хоча, згідно зі статтею 13 Закону України «Про загальну середню освіту» «учні класів, де налічується менше 5 дітей, можуть здобувати освіту за груповою формою в загальноосвітніх школах, що розташовані на відповідній території обслуговування».

«Індивідуальна форма навчання передбачає лише 5 годин занять на учня в тиждень. Тобто, якщо проводити таке навчання, то дитина займатиметься лише годину в день. І чому її можна так навчити?», - зауважив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
гысть Показати IP 9 Вересня 2016 09:17
держава,яка закриває школи -не має майбутнього

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus