USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині занепокоєні відтоком абітурієнтів за кордон

13 Грудня 2018 14:09
Із метою зменшення кількості абітурієнтів, які не хочуть здобувати освіту в Україні, навчальним закладам варто подбати про налагодження роботи з популяризації вишів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 13 грудня.

Як розповіла керівниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна, українські, зокрема й волинські, виші повинні готуватися до європейської конкуренції. Міністерство освіти, своєю чергою, планує підвищувати вимоги до якості освіти.

«Заохотити навчатися в Україні абітурієнтів можуть тільки вищі навчальні заклади. Ми ж не можемо закрити кордони», – сказала Людмила Плахотна. Вона додала, що передусім вступники зацікавлені в тому, аби після здобуття освіти зуміти отримати роботу з гідною оплатою. «А наші вищі навчальні заклади не відповідають за те, куди працевлаштовуються випускники. Їх це мало цікавить», – зазначила освітянка.

Вона повідомила, що в області проходить низка заходів щодо популяризації навчання молоді у волинських закладах освіти, з цією метою, зокрема, створено створено систему профорієнтаційної роботи серед молоді, основними напрямами якої є професійна просвіта, професійне виховання, професійна діагностика та професійна консультація учнів.

Своєю чергою, для налагодження діалогу між роботодавцями та безробітною молоддю в Луцьку проходили ярмарки вакансій, тренінги від провідних роботодавців і виставка регіональних компаній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
7 Показати IP 13 Грудня 2018 14:52
Попробуйте перестати читати пари з методичок. Якщо є доцент/процент чи проФФесор на кафедрі, то він має не для звітності бути а має вести пари. Багато таких людей тільки на фотографіях біля кафедри можна побачити. Взятки то окрема тема.
Просто Показати IP 13 Грудня 2018 14:55
а що зробила постійна комісія Волинської обласної ради для умов працевлаштування? Є підприємства, яким необхідні "теоретики своєї професії"? Багато готові платити держ установи? аж 3200 грязними напевно... навіщо цей цирк молоти...в нас соціальна сфера - це величезне ДНО!!!
сусід Показати IP 13 Грудня 2018 14:55
Як можна студентів заохочувати якщо у вузі викладають родинами , а не шукають дійсно фахівців та практиків.Влаштуватися людині зі ступенем та досвідом не реально тому що треба або заплатити, .або треба було вчитися в цьому вузі і відповідно тоді лише. ЖОДНОГО ПРАКТИКА НА ДЕЯКИХ ФАКУЛЬТЕТАХ НЕМА.Принцип вузу такий: закінчив вуз,поступив в аспіратнуру в цьому вузі та захистився ,а ПРАКТИКИ 0.0 годин.ОСЬ І ВСЯ тут агітація НАОЧНА ))))
127 Показати IP 13 Грудня 2018 15:06
Нарешті розумнішає волинська молодь відмовляючись від місцевих лохотронів.
тарас Показати IP 13 Грудня 2018 16:19
так може нашыі хвальоні ВИШИ ціни знизять на навчання, а то в польщі вчитися набагато дешевше ніж в нас, оце напевной є головна причина відтоку студентів, ну й звичайно тотальна КОРУПЦІЯ !!!!!
дістало! Показати IP 14 Грудня 2018 12:36
У СНУ висока вартість навчання, але низька якість викладання. Відповідно низька якість отриманих знань. Проте кількість почесних професорів зашкалює, які нічогісінько для університету не зробили.
Володимир Показати IP 16 Грудня 2018 12:32
Вся проблема у студентській стипендії, завдяки якої зміг існувати студент. А так він змушений пропускати пари, бо працює.
Студент Показати IP 20 Грудня 2018 23:07
Шкода, що втікають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus