USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

На Волині започаткували флешмоб на підтримку сонячних діток

17 Березня 2017 07:00
У народі їх називають сонячними за щирість та відкритість до навколишнього світу. А ще вони багато усміхаються. Діти з синдромом Дауна особливі насамперед тим, що дуже товариські, добродушні, безпосередні. Ставлення до таких дітей, умови їх навчання та виховання, взаємодія з однолітками – все це є показником суспільного здоров’я.

Про це повідомляють в прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Волонтер Волинської громадської організації «Батьки дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями» Вікторія Колодяжна каже, що згідно з соцопитуваннями, лише 15% батьків готові до того, щоб їхні діти навчалися, товаришували з особливими дітьми.

«Ці цифри найповніше характеризують ставлення суспільства до осіб з інвалідністю загалом, – зазначає Вікторія Колодяжна. – Насамперед потрібно виховувати батьків. Адже діти молодшого віку не мають меж та упереджень у спілкуванні, доки їм ці стереотипи не нав’язують старші».

Для того щоб розвіяти всі шаб­лони про сонячних дітей, громадська організація, що опікується дітками з синдромом Дауна, започаткувала флешмоб «Сонячні діти роблять сонячні справи».

Організатори кажуть, що акція спрямована на те, щоб показати, що хоча всі діти різні, вони однаково люблять та хочуть товаришувати. У рамках флешмобу будь-яка організація, підприємство, освітня установа Луцька можуть запросити сонячних дітей до себе в гості.

Тепла зустріч із такими дітками відбулася в луцькій школі №15. Шість років тому заклад взяв під свою опіку особливих дітей. Зараз тут є сім інклюзивних класів. Цього навчального року вперше поріг школи переступили діти з синдромом Дауна.

«Ми забезпечили навчання цих діток у нашій школі. Створили всі потрібні умови. У класі 14 учнів, працює помічник учителя. Діти соціалізувалися без проблем, клас дружний, – каже директор навчального закладу Світлана Романюк. – Це – виховний момент. Діти стають добрішими, чутливішими. Ми разом з батьками стараємося створити всі умови для того, щоб у нашій школі було комфортно всім діткам».

Юні артисти ЗОШ №15 показали особливим гостям казочку про трьох метеликів, співали веснянки, разом з ними танцювали та веселилися. Учні 1-І класу, де навчаються дві сонячні дівчинки, декламували віршики про дружбу, а потім особливі гості з учнями школи виконували спільний танок.

Ведучою та організатором дійства була Ольга Герасимюк – вчитель першого класу цієї школи.

Світлана Павлова, голова фонду розвитку ЗОШ №15 «Турбота», подякувала гостям за те, що створили чудовий сонячний настрій у закладі.

«Дружба здолає всі негаразди», – резюмувала Світлана Павлова та вручила подарунки діткам-гостям школи та тим, хто навчається в 1-І класі, за активну участь у заході.

По закінченню урочистої час­тини для всіх діток провели майстер-клас із виготовлення паперового метелика.

До слова, попри те, що фонд розвитку навчального закладу в школі №15 було створено лише кілька місяців тому, вже є перші напрацювання. Задля ефективного навчання діток фонд розвитку придбав дошку та телевізор для інклюзивного класу. Також, як розповіла керівник Офісу розвит­ку кварталу на вулиці Генерала Шухевича, 6 Орися Залевська, цей фонд долучається до проведення різноманітних заходів, які відбуваються у навчальному закладі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аяяй Показати IP 17 Березня 2017 21:21
рожайте детей молодыми,у родителей старшего возраста процент рождения детей с синдромом ...намного выше!!!
ага до аяяй Показати IP 22 Березня 2017 14:32
але найбільше число народжень таких діток припадає на жінок 20-35 років.і в зовсім молодих народжуються такі дітки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus