USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині зареєстрували перший в цьому році випадок хвороби Лайма

14 Липня 2020 08:44
На Волині зареєстрували перший цьогоріч лабораторно підтверджений випадок захворювання на хворобу Лайма (кліщовий лаймбореліоз).

Захворів мешканець Ратнівського району.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Під час епідеміологічного розслідування встановили, що чоловіка 9 червня у лісі поблизу с. Гута Ратнівського району вкусив кліщ. Його волинянин вийняв самостійно вдома.

Перші симптоми захворювання, такі як – підвищення температури тіла, слабкість, головокружіння з’явилися 22 червня. Характерної для більшості випадків даного захворювання «кільцевидна еритема» не було. Захворювання протікало в середній формі важкості, після десятиденного стаціонарного лікування, хворого в задовільному стані виписали для продовження лікування в амбулаторних умовах за місцем проживання. У с. Гута кліщовий лаймбореліоз зареєстрували вперше.

Хвороба Лайма (кліщовий лайм-бореліоз) – це природно-вогнищеве, інфекційне, полісистемне захворювання, яке розвивається після укусу кліща, зараженого бореліями. Зараження також може відбутися при попаданні випорожнень кліща на шкіру з наступним їх втиранням при розчісуванні.

Симптоми іксодового кліщового бореліозу (хвороба Лайма):

- Почервоніння в місці укусу кліща (мігруюча кільцеподібна еритема червоно-рожевого кольору 5-6 cм. в діаметрі. У процесі свого розвитку еритема поступово в центрі блідне, зона почервоніння переміщується до периферії, іноді до 50 см.), у 30-40% хворих еритема не спостерігається;

- Незначний свербіж в місці укусу кліща;

- Часто разом з еритемою у людини з’являється лихоманка, біль голови, затверділість м’язів шиї, ломота в усьому тілі і млявість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus