USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за корупцію засудили сільського голову

25 Квітня 2016 10:41
За корупційне правопорушення покарали сільського голову села Чорниж Маневицького району.

Так, посадовиця у жовтні минулого року брала участь в голосуванні за надання її чоловікові дозволу на розробку проекту щодо відведення йому у власність земельної ділянки площею близько 60 гектарів із земель запасу сільської ради.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Цим обраниця громади порушила обмеження, встановлені статті 28 Закону України "Про запобігання корупції", адже не вжила заходів щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів й не повідомила депутатів ради про його виникнення, винесла проект рішення на розгляд сесії та особисто проголосувала за нього.

Факт вчинення сільським головою адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, був виявлений Маневицькою місцевою прокуратурою. Відтак щодо обраниці громади склали протокол про корупційне правопорушення, який скеровано на розгляд суду.

Маневицький районний суд визнав посадовицю винною у неповідомленні у встановлених законом випадках та порядку про наявність реального конфлікту інтересів та вчиненні дій і прийнятті рішень в умовах реального конфлікту інтересів (правопорушення, передбачені частинами 1-2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) й призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
бе Показати IP 25 Квітня 2016 10:57
Отримати 60 гектарів за 3400грн. Це то, шо щуку в воду.
axabnrg Показати IP 25 Квітня 2016 14:47
Джерела ресурсів, що доступні об'єднаним територіальним громадам: https://www.youtube.com/watch?v=J5SnSYErPiI

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus