USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гідний приклад. Колишня техпрацівниця піднімає на Волині чотири села

11 Лютого 2016 11:35
Техпрацівниця з 20-річним стажем, яку на Волині обрали головою сільради, вже привела в порядок дороги і взялася за транспорт. Про приклад, який проста волинянка показує Міністрам, розповідає КП.

Провела в села газ

47-річна Лілія Коцюбайло ще вчора працювала звичайною шкільною прибиральницею. Її турботами були - чистота і порядок в класах і коридорах школи в селі Березолуки на Волині. Тепер же клопотів у екс-технічки побільшало, та й проблеми зовсім іншого масштабу. Кожен день на роботу Лілія Володимирівна піднімається ще до світанку, максимум - може дозволити собі поніжитися в ліжку до шостої ранку.

- Сьогодні неділя, так що піднялася близько семи, - посміхається Лілія Володимирівна. - У школі на роботу доводилося ходити до 7,30, зараз - до 9,00, але проблем, самі розумієте, вистачає. Та й робочий день довший. Буває, весь тиждень проводжу в роз'їздах - то в районі, то в Луцьку. Є над чим працювати, проблем в селі багато.

Те, що з вибором голови сільради не помилилися, мешканці зрозуміли відразу - вже в листопаді-грудні між селами (в підпорядкуванні сільської ради чотири села) з'явилися нормальні дороги. Лілія Володимирівна звикла виконувати роботу якісно і, якщо треба, до сих пір не гребує взяти мітлу, а то і лопату в руки. На дорожні роботи селяни пішли самі, бачачи, що працівники не встигають.

- Так що одна проблема у нас вже вирішена, залишилося зробити дороги в селах, - говорить Лілія Володимирівна. - Заклали гроші в бюджет, в цьому році зробимо дороги в Березолуки, а потім і в інших трьох селах.

Головне для новоспеченої сільської голови - виправдати довіру односельців. А людям її є за що поважати - за допомогою пробивної прибиральниці зі сталевим характером кілька років тому в хатах чотирьох сіл з'явився газ.

- Ой, цим питанням ми займалися мало не всієї сільською громадою, - каже Лілія Володимирівна. - Створили кооператив, бігали по різних інстанціях, щоб газифікувати села. І таки домоглися свого. Вже скільки років цим займалися, а все ніяк не могли довести до кінця.

Але звичайна прибиральниця впоралася з тим, що було не під силу самій сільській владі. І люди зрозуміли - ось вона, людина, яка доб'ється всіх благ не стільки для себе, скільки для села.



Лілія Володимирівна присвятила збиранню школи 20 років - а тепер взялася наводити лад в чотирьох селах.

20 років з віником в руках

Про школу Лілія Володимирівна не забула - клопочеться і про улюблених діточок.

- У нас немає шкільного автобуса - 35 дітей щодня добираються на уроки в маленькій маршрутці на 17 місць, це крім інших пасажирів! - Нарікає Лілія Коцюбайло. - Почула, що на район планують виділити три автобуси, відразу побігла в обладміністрацію. Хоч би один до нас потрапив... Пообіцяли, що буде у нас автобус.

До слова, роботі прибиральниці в школі Лілія Володимирівна віддала майже 20 років - прийшла сюди в 1995 році.

- Взагалі-то в школу я потрапила на два роки раніше - вожатою, - зазначає Лілія Коцюбайло. - Але через рік пішла в декрет, а потім виявилося, що нікуди повертатися - такої посади не було. Запропонували місце прибиральниці, я і пішла. Самі знаєте, вибір роботи в селі невеликий.

Жінка за освітою - бухгалтер, до початку 90-х працювала за фахом в колгоспі. Згадала про професійні навички, коли потрібен був бухгалтер/касир в кооперативі під час проведення в селах газу.

- Звичайно, ніхто нам за це не платив, все робили добровільно, - каже Лілія Володимирівна.

Крім турбот про добробут села, новоспечена чиновниця не забула і про домашні обов'язки - разом з чоловіком тримає свиней, курей, качок, кролів. І все встигає! Виховали дочку Юлю, яка зараз закінчує університет за спеціальністю "вихователь-логопед", і сина Юрія - той вибрав професію політолога.

- Діти вже дорослі, Юрі - 26, Юлі - 22, - зазначає Лілія Володимирівна. - По господарству чоловік, звичайно, виручає - ми не ділимо роботу на чоловічу і жіночу. Він 10 років був на заробітках, так я все робила. А зараз він мені допомагає, якщо щось не встигаю. Але, звичайно, прати і готувати не буде - це на мені.

Під час виборів глава сім'ї також був у від'їзді - підтримував дружину по телефону.

- До посади він мене не ревнує, - посміхається чиновниця. - Чи не сумнівався в мені, але сказав вирішувати самій. Запитав - впораєшся? Поки справляюся. Хоча мені здається, в цьому кріслі повинні бути більш молоді, активні, які добре знають закони - їх я зараз тільки вчу. І обов'язково - рішучі і наполегливі.

З такою хазяйкою біля керма життя в селі потроху налагоджується. Саме мешканці умовили Лілію Володимирівну йти на вибори - і, як показали перші місяці її роботи, не прогадали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
волинянам Показати IP 11 Лютого 2016 12:11
гідний приклад, на відміну від прикладу бувшого "мера" маяків , який програв вибори а тебе керує луцьким районом
Та той Показати IP 11 Лютого 2016 12:28
Ярмольський....Гнати його
Молодець!! Показати IP 11 Лютого 2016 13:10
Шановні голови!!! Учіться як потрібно виконувати роботу, а не тільки набивати свої кармани взятками, і дерибанити земельку!!! Браво Вам Ліліє Коцюбайло!!! Побільше б таких людей!!!
Анонім Показати IP 11 Лютого 2016 13:41
Добавте фото школи в Підгірному.
Кужелюк Показати IP 11 Лютого 2016 13:47
Ця жіночка була колись членом Партії регіонів, але її однаково люди обрали сільським головою. Це вкотре показує, що і в тій, поганій партії були нормальні, толкові, тямущі, порядні люди. Так само як і сьогодні у владних партіях є негідники, в тому числі і на районному рівні. Ось так якось...
Читач Показати IP 11 Лютого 2016 14:47
Стаття ні про шо, єдине, що відомо, шо прибиральницю вибрали головою сільської ради. Це добре. Але, звідки з"явились кошти на ремонт дороги, бо у статті звучить: "Заклали гроші в бюджет, в цьому році зробимо дороги в Березолуки, а потім і в інших трьох селах." Так скільки їх не "закладайте", якщо немає надходжень від платників податків або субвенції з бюджету - звідки вони (кошти) візьмуться. Отже, якщо слідувати такій логіці, то всі голови сільських рад можуть "закладати" і "перезакладати" гроші в бюджет, а фінансування то, - не побільшає. Скажіть краще, за рахунок яких джерел фінансування проводиться ремонт доріг у цій сільській раді? А шо за автобус для діток побігла випрошувати - молодець, так і треба...
Тарас Чурило Показати IP 11 Лютого 2016 15:50
Молодець, не чекає від когось, а працює сама
Маяки Показати IP 11 Лютого 2016 20:51
За ту землю, яку" великий мер" Маяків продеребанив ,можна було збудувати Лас Вегас.
Селяни Показати IP 13 Лютого 2016 18:27
Ну скільки можна вже писати про одне й те ж саме!Скажіть, хіба в одній сільській раді району створювався кооператив по газифікації?Чому ж не напишіть про них. А хіба вона одна там працювала. Нехай розкаже, як використовувала кошти, які люди здавали. А щодо доріг, то за ті кошти бюджету, як працював попередній голова. Чому ж не напишете, що за його головування в двох селах сільради провели вуличне освітлення, в місцевій школі встановили євровікна і опалювальний котел. Він завжди дбав про наповнення бюджету. А то виходить, ніхто нічого не робив, а вона прийшла і за 3 місяці все зробила. Це людина, яка хоче попіаритися, а журналісти раді старатись. Перш, ніж писати. самі прїдьте, і тоді пишіть. А вона нехай попрацює хоча б з рік, тоді їй буде, думаємо, що показати.
жах до Селяни Показати IP 14 Лютого 2016 10:51
коментар було видалено
Місцева Показати IP 15 Лютого 2016 15:41
Ця людина нехай попрацює з рік,а тоді будете писати і знімати фільми.А грейдерування це не ремонт доріг.Попередній голова зробив дуже багато,але він ніколи не піарився в різні газети.У нас в районі є дуже багато сільських голів.які знають свою роботу,допомагають ,і не піаряться.Аж бридко вже дивитись і читати.Вже сама б зрозуміла,що перегнула палку.Задумайся жінко.Тобі ще далеко до Григорука В.С.
Жителі Показати IP 15 Лютого 2016 18:28
Цілком підтримуємо Місцевого та Селян!!! Ну, дійсно, скільки вже можна писати про ту людину, яка , поки що для громади не надбала нічого абсолютно. Який ремонт дороги! Шановні журналісти, ви хоч були там. це не ремонт, а звичайне грейдерування. За кошти, які залишились в бюджеті ще за головування ГригорукаВ.С. А що ж зробила нова очільниця. Вона, мабуть не зрозуміла ще й до цього часу, що мало закласти гроші до бюджете, а треба ще його наповнити на ту закладену суму. А новій голові радимо припинити піар, а взятися до роботи, і тоді може й буде що показати і про що розказати, бо, справді вже всім набридло дивитися, читати і слухати цю брехню.
Молодь Показати IP 16 Лютого 2016 18:20
Прикро, що жінка добре знає, що пишуть неправду, але всеодно погоджується на подібні інтервю. Але ж ми знаємо її з самого дитинства. Невже не розуміє. що хтось тай прочитає цю писанину. Виходить : сама така правильна, а сімя взагалі ідеальна. І вір після таких статей журналістам. Жінко, не піарся, а доведи ділом. Автобуса немає, культура в селі на нулю. ПРАЦЮЙ!!!
Кроватка Показати IP 18 Грудня 2017 01:33
шкода що багато коментарів в якіх поливають грязюкою теперішню голову.пише колишній голова Григорук і його сімейство ...ніяк не можуть змиритись шо іхнього сальтисончика відірвали від цицькі з якоі він іх годував він взагалі не зробив для людей нічого окрім того що заробив собі на пенсію іто тількі тим що бухав по адміністраціях з такіми самими жирними кабанчиками...
Підгірне Показати IP 18 Грудня 2017 01:48
цікаво булоб побачити хочаб щось з того що зробив доброго для села Григогук бо я щось не помітив .на роботі іх ніколи не застанеш ні ту секретаршу не землепорядчика і не Григорука мабуть весь цей час коли були відсутні старались для людей тількі досягнень ніякіх не видно .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus