USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині затримали «повітряних» контрабандистів

16 Квітня 2016 13:21
В рамках проведення спецоперації прикордонники Луцького загону спільно з представниками СБУ та Національної поліції затримали сьогодні вночі 4 громадян України, ймовірно, причетних до переміщення через кордон тютюнових виробів за допомогою малих літальних апаратів.

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

Вчора ввечері прикордонний наряд під час несення служби почув шум двигуна та зафіксував політ літального апарату з України до Польщі.

В рамках взаємодії прикордонники проінформували представників протиповітряної оборони, польських колег та інші правоохоронні органи.

Своєю чергою польські прикордонники також підтвердили порушення кордону невідомою повітряною ціллю, яку спостерігали за допомогою тепловізора.

Розгорнута система спостереження дала змогу прикордонникам попередньо встановити район можливого зльоту та посадки малого літального апарату. В результаті спільних та злагоджених дій сьогодні близько четвертої ранку в 30 кілометрах від державного кордону, в районі населеного пункту Хворостів Любомльського району, прикордонники спільно з працівниками СБУ затримали автомобіль «Ауді» польської реєстрації в якому перебувало двоє громадян України. В ході огляду в транспортному засобі міжвідомча група виявила GPS-навігатори, приладдя для кріплення коробів на каркасі мотодельтоплану, парашут для безпечного скидання вантажу, 7 ящиків цигарок «Фест» без акцизних марок, автономні світлодіодні лампи для позначення місця посадки, каністри з бензином та радіостанцію.



Згодом прикордонники та працівники СБУ наздогнали та затримали на автошляху сполученням «Київ – Варшава» ще один автомобіль польської реєстрації в якому слідували двоє громадян України. В ході огляду автівки було виявлено радіостанцію, мобільні телефони та спеціальний костюм для унеможливлення переохолодження пілота на висоті.

Затриманих, а також виявлені засоби передали представникам Національної поліції. Наразі проводяться подальші пошукові заходи щодо виявлення малого літального апарату, яким зловмисники переправляли цигарки до Польщі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
шрек Показати IP 16 Квітня 2016 22:46
Красавчики

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus