USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

На Волині збирають кошти 29-річному чоловікові з ДЦП

23 Вересня 2016 18:46
Волинян просять допомогти мешканцю Володимира-Волинського зібрати кошти на лікування у Трускавецькому реабілітаційному центрі, - інформує Слово правди.

Їх часто можна побачити у місті, особливо на вулиці Ковельській – невисокого зросту тендітна жінка везе в інвалідному візку дорослого сина. Сергієві Чепкунову нещодавно виповнилося 29, він народився з дитячим церебральним паралічем. Усі ці роки життя Наталки, так звуть його матір, підпорядковане жорстокій хворобі її дитини.

Так склалися життєві обставини, що шість років тому ця маленька родина приїхала із Херсонщини, у село Ревушки до материної подруги. Потім вони зняли приватну квартиру у Володимирі – тут, каже мати, хоч може щодня вивезти Сергія на свіже повітря. Вони не просто гуляють, відвідують заняття у громадській організації «Берег надії», всі організовані екскурсії, зустрічі, свята, не уникають спілкування.

Живеться їм дуже нелегко. Сергій одержує пенсію інваліда першої групи, Наталка - допомогу по догляду за ним, на яку треба через кожних шість місяців поновлювати документи. Через це мусить щопівроку їздити на Херсонщину, де вони зареєстровані й мають невеличку хатину у віддаленому селі. Працівники управління соцзахисту пояснюють, що частину документів херсонські колеги надсилають за їхнім запитом, а от довідку про склад сім’ї можна одержати лише особисто. Дорога не лише вимагає грошей, а й забирає багато сили, бо їхати мусять разом – Наталка не має на кого залишити сина, у якого, крім ДЦП, ще й епілепсія.

Сергій і його мама дуже сподіваються на поліпшення його стану після лікування у Трускавецькому реабілітаційному центрі.

- Мені вже досить важко піднімати сина, вік дається взнаки, - каже мужня жінка. – Маю надію, що лікар Козявкін у Трускавці допоможе Сергієві хоч трохи стати на ноги. На жаль, коштів для придбання дефіцитної путівки у нас немає. Торік вона коштувала близько шести тисяч гривень, боюся, тепер - більше. А ще ж треба буде зняти там житло.

Нещодавно під час екскурсії, організованої «Берегом надії», Чепкунови побували у педколеджі. Сергієві там сподобалося, він попросив матір ще раз завезти його до училища, щоб поспілкуватися з молоддю.

Студенти і викладачі, дізнавшись про мрію хлопця, зібрали трохи грошей для придбання путівки. Однак цього замало. Тому Чепкунови звертаються до читачів газети з проханням надати їм посильну фінансову допомогу. Спільними зусиллями, як кажуть, з миру по нитці, ми можемо подарувати хлопцеві надію.

То ж допоможімо Сергієві. Щоб передати кошти Чепкуновим, телефонуйте Наталці і її сину на номер 0633585114.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus