USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині оновили відділ прикордонної служби

27 Травня 2015 16:14
Відділ прикордонної служби «Висоцьк», створений на базі прикордонної застави «Висоцьк», повністю реконструювали. Його відкриття після оновлення відбулося 26 травня.

Основними загрозами протиправної діяльності на ділянці ВПС «Висоцьк» - це спроби незаконного переміщення тютюнових виробів через річку Західний Буг, ймовірне поновлення каналів незаконної міграції; порушення використання об’єктів тваринного світу.

Із початку заснування відділу вдалося затримати десятки порушників державного кодону, контрабандних товарів на суму більше 1,5 мільйона гривень, притягнути до адміністративної відповідальності та порушення законодавства з прикордонних питань 230 осіб, накласти штрафів на суму 85 тисяч гривень.
Персонал відділу прикордонної служби «Висоцьк» досягнув значних показників в оперативно-службовій діяльності. Його постійно відзначають, як один із кращих підрозділів охорони державного кордону Луцького прикордонного загону. Завдяки клопіткій праці та сумлінному виконанню службових обов’язків персоналу відділу прикордонної служби зроблено вагомий внесок у зміцнення авторитету та престижу Державної прикордонної служби у Любомльському районі.

Реконструкцію відділку відбулася у рамках проекту Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» задля покращення розвитку інфраструктури прикордонної служби.
Загальна вартість робіт «потягнула» на 8 мільйонів 48 тисяч гривень. У ході облаштування відбулася реконструкція 35 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення.
Власне, напередодні Дня прикордонника відбувся урочистий мітинг з приводу відкриття відділу після реконструкції.


Привітати прикордонників із професінийм святом приїхав перший заступник Голови Державної прикордонної служби України, генерал-майор Василь Серватюк.

З його слів, охорона кордону – це доля і життя людей, які присвятили себе цій важливій справі. Однак, військовий зазначив, що у ході проведення АТО 12 військовослужбовців із прикордонного загону отримали поранення.
«На жаль, на війні без втрат не буває. Вбоях за територіальну цілісність та незалежність України загинуло 63 прикордонника, у тому числі 2 із цього прикордонного загону. Але наші Герої віддали власні життя недаремно. Вони поклали голови за мир і спокій на нашій землі заради майбутнього України», - звернувся генерал-майор до присутніх.

Після цього пам'ять усіх тих, хто поліг за волю України у ході АТО, вшанували хвилиною мовчання.

Не обійшлось й без позитивних моментів, адже найкращих із прикордонників ВПС «Висоцьк» відзначили й нагородили.
Зі слів новопризначеного начальника відділу прикордонної служби «Висоцьк», капітана Андрія Вдовіна, який нещодавно повернувся із зони АТО, за станом на сьогодні цей підрозділ укомплектований на 100% як персоналом, так і технічними засобами, автомобільною технікою. Тому він спроможний виконувати основні завдання за признанням, а саме недопущення порушення державного кордону нелегальними емігрантами, незаконне перевезення тютюнових виробів до Республіки Польща, а також недопущення порушення використання об’єктів тваринного і рослинного світу.
«Враховуючи ситуацію, що утворилася на східних рубежах держави, ми повністю готові до протидії будь-яким диверсійним та терористичним організаціям, адже повністю забезпечені технікою, зброєю та приладами нічого бачення», - наголосив військовослужбовець.

Як пояснив начальник відділення автотехнічного забезпечення ВПС «Висоцьк» майор Петро Якимчук, наразі техніка, що перебуває на балансі прикордонного відділу, є дуже актуальною.
«Ми її отримали у рамках проекту з Міжнародного співробітництва. Це – новітня техніка зразка 2014 року: три позашляховики Renault Duster, мікроавтобус для доставки віддалених нарядів, два квадроцикли та снігохід високої прохідності. Враховуючи особливості місцевості, без подібного роду спеціального автотранспорту – як «без рук», - каже військовий.
Варто додати, що на озброєнні державної прикордонної служби знаходяться прилади тепловізійного спостереження: Archer, Phantom, а також прилади нічного бачення DVS та Mediton. Ці прилади призначені для ведення спостереження як в день, так і вночі в умовах обмеженої видимості. Ділянка відділку прикордонної служби - складна, бо лісиста. Однак, спеціальні тепловізори дозволяють оглядати її з вишки, та під час руху прикордонних нарядів біля державного кордону.

Видимість приладу Archer дозволяє вести спостереження в радіусі 2-х кілометрів, Phantom– до 5 кілометрів під час виявлення людини, й 7 – автотранспорту. Прилади нічного бачення DVS та Mediton дозволяють вести спостереження на відстані до 600 метрів виключно у нічний час.
До слова, найпоширенішими порушеннями, над якими працюють працівники прикордонного відділку, є перевезення контрабандних товарів через річку Західний Буг.

Довідково:

У 1941 році на ділянці відділу прикордонної служби «Висоцьк» велись бойові дії. Наступ німецьких військ на території сучасної України розпочався близько 4 ранку 22 червня 1941 року, у тому числі й на ділянці 10-ї прикордонної застави, що дислокувалася на околиці села Висоцьк. На той момент чисельність прикордонної застави становила 61 чоловік. Окрім цього, у складі застави знаходилось саперне відділення 98 Любомльського прикордонного загону на чолі із сержантом Петровим Е. П.

У перші ж дні війни заставу очолював лейтенант Микола Ніколенко. Німці, перейшовши річку Західний Буг (згідно із історичними даними до двох батальйонів піхоти, 150 мотоциклістів, 1 група кавалеристів), захопили села Терехи та Висоцьк, а потім направили свої війська до села Римачі, взявши в облогу 10 прикордонних застав.

Так, за першу добу війни прикордонна застава втратила 4 бійців, трьох із яких поховали на території відділку.
Після урочистостей, відбулось покладання квітів до їх могили.
Урочисте висадження дерев на знак відкриття оновленого відділу прикордонної служби «Висоцьк»
Кімната спортивної культури
Пошуковий індикатор-сигналізатор
Місце для куріння
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 27 Травня 2015 16:55
Радісна подія! Наш кордон на надійному замку! Особлива подяка пану Володимиру Гунчику за турботу про воїнів-прикордонників!
Мама Показати IP 27 Травня 2015 17:49
Дай Бог усім нашим прикордонникам міцного здоров'я та мирного неба над головами
полішук Показати IP 27 Травня 2015 22:36
З наступаючим і всього найкращого Шановні ДПСУ і ДПВУ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus