USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Незаконні підключення до газопроводу на Волині виявлятимуть спеціальним приладом

4 Лютого 2016 08:00
На Волині з’явився новий прилад відеодіагностики труб для виявлення пошкоджень газопроводів та несанкціонованих підключень до газової мережі.

Про це повідомляє Регіональна газова компанія «Волиньгаз».

Відтепер, незаконні підключення до газопроводу працівники організації зможуть швидко помітити і усунути.

Найчастіше крадіями «блакитного палива» виявляються фізичні особи, яким припинили постачання газу за несплату, або ж охочі підключити будинок чи господарську будівлю без погодження проекту.

«Виявити таке втручання досить непросто. У більшості випадків це відбувається лише після того, як така несанкціонована врізка призводить до витоку газу та аварійних ситуацій. Ця відеодіагностика дозволяє не лише виявити «врізку», а й показати до сантиметра точне місце її знаходження, тим самим зменшивши і зайві роботи газовиків», – сказав перший заступник голови правління, головний інженер «Волиньгазу» Сергій Галянт.

Варто зазначити, що, окрім крадіжки газу, «горе споживачі» наражають на небезпеку себе і оточуючих людей, адже проводять роботи на власний страх і ризик, не дбаючи про безпеку.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНЬ ПОСТАЧАЮТЬ НАЙГІРШИЙ В УКРАЇНІ ГАЗ. ЯК ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ?

Відеоінспекція труб здійснюється приладом із вмонтованою компактною відеокамерою, яка проходить по трубі і передає якісне зображення на монітор, одночасно роблячи запис відео.

Запустивши зонд у середину, фахівці газового господарства мають змогу у найшвидші терміни відшукати проблемну ділянку та визначити які роботи та матеріали, необхідні для проведення ремонтних робіт.

Сам прилад знаходиться безпосередньо в трубі, який дозволяє здійснити детальне інспектування необхідної частини газопроводу та швидко виявити пошкодження і точне місце його знаходження.

За станом на сьогодні, всі самовільні врізки у мережу, які виявили газовики, були здійснені з грубим порушенням Правил безпеки систем газопостачання України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шурик Показати IP 4 Лютого 2016 10:48
Нано технології у дії... Цитата: - и что этим прибором и стенку можна в магазине переставить? -можно. -Ой какая нужная машина!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus