USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Від сланцевого газу Волинь може отримати «пустелі замість розкішних полів»

25 Червня 2014 08:11
Волинь може використовувати сланцевий газ як альтернативу природньому газу, перекриттям вентиля якого РФ шантажує українців протягом останніх трьох років. Однак, недбале використання сланцю може стати причиною глобальної екологічної катастрофи.

Про це під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему: «Чи обійдеться Волинь без російського газу?» вчора, 24 червня, повідомив перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло, що сланцевий газ можуть почати шукати на Волині уже влітку цього року. Представники компанії «Західгазінвест», яка володіє дев’ятьма ліцензіями на розробку родовищ в Україні, вже побували в області й зустрілися з керівництвом. При хорошій організації та належній підготовці роботи з розвідування покладів сланцю можуть розпочатися вже влітку 2014 року. Бурити будуть в Іваничівському районі біля села Заболотці.

«Сланцевий газ – це хороша альтернатива природньому газу. Але водоносні горизонти на Волині дуже близькі до поверхні грунту, тож, є величезний ризик отруєння води», - зазначив посадовець.

Також він наголосив на тому, що через недостатній досвід волиняни можуть отримати від сланцевого газу не підйом економіки, а справжню екологічну катастрофу й «пустелі замість розкішних волинських полів».

«Зате у всім відомому Слов’янську Донецької області також є товщі сланцевого газу. Пропоную видобувати його там, адже це – альтернатива. Однак до неї потрібно підходити зважено, враховуючи усі можливі екологічні ризики», - підкреслив посадовець.

Разом з тим, Олександр Пирожик вважає, що у перспективі - газифікація абсолютно усіх волинських сіл. Він зазначив, що цей напрямок діяльності не варто згортати, хоча газифікація населених пунктів області й «не на часі». Серед можливих альтернатив газу чиновник назвав застосування енергії вітру та сонячних колекторів. Однак, з його слів, це складні бізнесові проекти, у які потрібно вкладати чималі кошти та залучати до співпраці бізнесменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
лучани Показати IP 25 Червня 2014 08:34
Про шкідливість видобутку сланцевого газу поширюють агенти фашистського Кремля. У всьому світі видобувають, і не шкодять природі.
Дончанин до лучани Показати IP 25 Червня 2014 10:06
Почитай хотя бы здесь: http://gazeta.zn.ua/energy_market/slancevyy-gaz-v-nashih-usloviyah-puzyr-gaza-i-mnogo-bed-_.html
ВВВ до лучани Показати IP 25 Червня 2014 10:39
ось во сволота на Львівщині так і прийняла. в реальності видобуток сланцевого газу це екологічна катастрофа. у деякіх країнах цю тему взагалі заборонено піднімати.
правдива до лучани Показати IP 25 Червня 2014 10:40
Де видобувають? У США у пустелях і подивіться наслідки!!! Йде енергетична війна між рашею і США, а наші політики тільки кішені набивають, одні від раши, а інші від США, а ви ведіться на їхні тро-ло-ло і не думайте власними мізками - їх це повністю влаштовує!!!
Анонім Показати IP 25 Червня 2014 09:20
А чому видобувати в Слов"янську, а не на Волині?
ася Показати IP 25 Червня 2014 09:30
откати кончились ось і невдовольні ...
Андрій КиЇв-ЛуцЬк Показати IP 25 Червня 2014 09:47
Олександр Пирожик - мабуть добре покурив перед тим як казати про альтернативу вітер і сонце. Щодо відкатів - згоден. На цій темі в сусідній області одна тітка губернатором ненадовго стала.
НЕЛУЧАНИН до Андрій КиЇв-ЛуцЬк Показати IP 25 Червня 2014 11:06
поїдь в Голландію і побачиш, чи вітер та сонце є альтернативою
Андрій КиЇв-ЛуцЬк до НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Червня 2014 12:28
То ти ж не путай клімати і місцевість Волині і Голандії. Теж мені Америку відкрив.
Дончанин Показати IP 25 Червня 2014 09:59
Ну что же, поздравляю вас. Сельчане могут радоваться. Уголь им не надо будет покупать, так как печки будут топить водой с крана.
Дончанин до Дончанин Показати IP 25 Червня 2014 10:08
По поводу того, что питьевая вода с крана горит в зоне добычи сланцевого газа имеются видео в инете. Если не лень, то поищите сами, найдете.
лучани до Дончанин Показати IP 25 Червня 2014 10:26
Кісельов ТВ розказало ? чи Путлєр
НЕЛУЧАНИН до лучани Показати IP 25 Червня 2014 11:07
вчи фізику, дурню, і будеш знати, що до чого
свідок до НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Червня 2014 11:23
Знову цей НЕЛУЧАНИН тут з'явився і ображає людей?! Ігноруйте його цього трололо!!!
Григорій Іванович Показати IP 25 Червня 2014 10:24
"Але водоносні горизонти на Волині дуже близькі до поверхні грунту, тож, є величезний ризик отруєння води», - зазначив посадовець".....Посадовець хоча б поцікавився, що сланцевий газ добувать з глибіні 4,5 км. в середньому. При чому тут близькі до поверхні грунту водоносні горизонти???Тут чітко видно близькі до свого карману інтереси. -«пустелі замість розкішних волинських полів». А дасте трохи (в млн. $) в карман, то й не буде екологічної катастрофи, бо від газу до водоносних горизонтів більше 4км.
НЕЛУЧАНИН до Григорій Іванович Показати IP 25 Червня 2014 11:09
а на глибину 4,5 км ви, шановний, як збираєтесь добратись ? вам хоч відомо, що таке гідророзрив пласта ?
Григорій Іванович до НЕЛУЧАНИН Показати IP 25 Червня 2014 12:26
Невігласу нелучанину...якщо ви не гірський інженер, то в короткій замітці про гідророзрив і "як туди добратись" ви все рівно нічого не зрозумієте і тільки будете вводити в блуд інших. якщо дуже цікавить піднята тема, сідайте за серйозну технічну літературу.
Дід Панас до Григорій Іванович Показати IP 25 Червня 2014 12:50
Пидивись "Гасленд", невіглас.
Луганск Показати IP 25 Червня 2014 10:53
Вы думаете почему жители Славянска защищают до сих пор город.
НЕЛУЧАНИН до Луганск Показати IP 25 Червня 2014 11:11
це не жителі Словянська захищають своє місто. це путлєр визначив для себе стратегічний об'єкт, вартий його уваги
Анонім Показати IP 25 Червня 2014 11:46
Я вам так скажу якби наша влада не заважала..я би давно роздавав і сусідам електроєнергію від сонця
Андрій КиЇв-ЛуцЬк до Анонім Показати IP 25 Червня 2014 12:32
+100 %
абрам Показати IP 25 Червня 2014 12:42
Скажу по-секрету!Величезні запаси сланцевого газу є під Порт Сіті і міськрадою.Там і треба почати копати!
Ирина Показати IP 25 Червня 2014 13:33
"волиняни можуть отримати від сланцевого газу не підйом економіки, а справжню екологічну катастрофу й «пустелі замість розкішних волинських полів»."-«Зате у всім відомому Слов’янську Донецької області також є товщі сланцевого газу. Пропоную видобувати його там, адже це – альтернатива." Кто ты такой, мля, чтобы предлагать, где этот сраный газ добывать?! На Волыни нельзя, значит, так пускай Славянск угробят?! Вы нелюди, если так можете даже думать, не то, что вслух произносить!!! Я не хочу ни на Волыни, ни в Словянске- дайте людям жить спокойно, нацисты! Такие высказывания, как ваши и делят страну, ушел Донбасс, уйдет и дальше Украина от таких , как вы, пустоцвит. не позорьте Волынь, уйдите с арены. Давайте идем на местные выборы, пора идиотов послать на хрен, которые развалили страну и просрали все, что можно, посылающие пацанов на смерть!
V Показати IP 7 Жовтня 2016 22:26
довб**оби одумайтесь, американці не стали б перетворювати свої землі в пустелі заради сланцевого газу. Вони 100 раз все прорахують перед тим як щось робити. Вам не пропонують робити те чого немає більше ніде в світі. Просто потрібно перейняти досвід і мати свій газ. Це і є шлях до незалежності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus