USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині змагалися юні рибалки. Відео

30 Серпня 2022 16:51
У Підгайцях Луцького району змагалися юні рибалки. Діти разом із батьками зібралися біля річки Стир, аби перевірити, хто зможе наловити більше риби. До змагань долучилися майже 40 учасників з усієї області та сусідньої Рівненщини.

Вони зізнаються: хоч клювало часто, риба маленька, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Юні рибалки змагалися за першість у спортивній риболовлі. Конкурс мав два тури по півтори години, впродовж яких хлопці та дівчата щосили намагалися піймати якомога більше риби.

Важливо – не прогадати з наживкою.

«У нас – традиційний опариш. Пробували ловити на перловку, але не клює. Усім, хто ловить, рекомендую брати багато прикорму на поплавок», – зазначив учасник змагань із Рівненщини Зореслав.

Данило з татом на Волині у спортивній риболовлі змагаються уже вдруге. Його мама Тетяна пригадує, що готувалися дуже ретельно, навіть їздили на риболовлю з ночівлею.

«Цей процес… Із вечора збираєшся, готуєшся. А до цих змагань узагалі місяці готувалися», – пожартувала вона.

Читати ще: Лучанин здобув друге місце на чемпіонаті світу з ловлі риби

Юлія на змагання приїхала з татом. Із твердженням, що риболовля – чоловіча справа, дівчинка категорично не погоджується.

«Діток потрібно відволікти від війни. Ці змагання – дуже гарний спосіб зробити це», – сказав її тато Олександр.

Для 10-річного Дениса риболовля – найулюбленіше заняття. Хоч, як зізнався, прокидатися рано-вранці не дуже любить, задля такої справи згоден на все.

«Я з татом ходжу на риболовлю, з дідом їжджу інколи на річку. Він показує, як закидати вудку, як її прив’язувати, деколи допомагає зловити рибу. Він дуже давно займається риболовлею», – зауважив хлопець.

Він пригадав, як узимку разом із дідусем зловили шестикілограмову щуку.
Читати ще: «Після нічного наряду їду рибалити». Луцький рибалка – про вступ в тероборону, свій Instagram та риболовлю під час війни

Після кожного туру змагань – зважування. За підсумками обирають переможця. Учасники змагалися у двох категоріях.

«У нас – дві вікові групи: від шести до 10 років і від 11 до 15 років. У нас є кубки, медалі для всіх вікових груп», – розказав організатор змагань Павло Хвас.

У старшій віковій групі перемогу здобув юний рибалка з Луцька Арсеній. Його улов – 441 грам. Переможець із молодшої групи – Назар. Хлопчина спіймав майже 900 грамів риби.

Усі учасники отримали грамоти.

Між турами для учасників і гостей дійства влаштували перерву зі смаколиками з польової кухні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus