USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волинській митниці прокоментували обшуки

17 Серпня 2017 17:13
На Волинську митницю здійснюють шалений тиск, - заявив очільник прес-служби митниці Ігор Дильов у своїй публікації на Фейсбуці, у якій він коментує дії працівників Генеральної прокуратури. Нагадаємо, в ніч на 17 серпня Генпрокуратура здійснила обшуки на Волинській митниці ДФС і продовжили обшуки сьогодні, 17 серпня.

Речник митниці називає звинувачення на адресу митниці з боку прокуратури голослівними. З його слів, причиною тиску є те, що вона справно наповнює бюджет і показує стрімку динаміку надходжень. З його слів, митниця дала за 7 місяці 4 млрд грн. надходжень до бюджету, що втричі більше, ніж збирають волинські податківці з усіх волинян і становить половину консолідованого бюджету області.

«Нічні обшуки в керівника митниці – зразок для ілюстрації практики 1937 року, коли людей вивозили з їх ліжок серед ночі. Наскільки мені відомо, обшук розпочали вчора о 23.50, а завершився він під ранок. Нічого протизаконного так і не було знайдено, а сумою вилучених особистих заощаджень – 8 тис грн. – не здивуєш навіть середньостатистичну українську сім’ю», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, видання «Перший» з цього приводу зазначало, що у головного митника області вилучили півтисячі доларів США, стільки ж євро та 8 тисяч гривень. Зі слів Ігоря Дильова, інформація про вилучення іноземної валюти не відповідає дійсності.

«Щодо вилученої валюти, про яку пишуть ЗМІ, то наскільки мені відомо, як людині яка певний час працювала разом з Віктором Броніславовичем (очільник митниці Віктор Кривіцький, - ред.), він принципово, з етичних міркувань та практичної доцільності , не зберігав готівкових коштів в іноземній валюти взагалі. Де вона могла взятись в його квартирі? Чи не підкинули її? З іншого боку, тисячею доларів зараз теж нікого не здивуєш», - написав речник митниці..

Ігор Дильов нагадує, що цей інцидент – не перший випадок надуманого звинувачення прокуратури в адресу Волинської митниці. «Минулого разу це був фейк про «чорну касу Волинських митників», яка виявилась законно заробленими грошима підприємця. Тепер тиск посилений рішенням суду про дозвіл на обшук житла. Оскільки знову нічого не знайшли у керівника митниці, навіть вдома, важко уявити, що ж то буде далі. Очевидно одне – стабільна робота митниці реально комусь заважає?», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 17 Серпня 2017 19:17
Основна біда української влади за всі часи її існування. Ніде у цивілізованому світі, в тому числі в країнах ЄС та Росії, не ставлять митним органам за мету виконувати поповнення бюджету. Це нонсенс. Бюджет мають заповнювати місцеві виробники та іноземні компанії, які працюють в Україні (податок на прибуток, на додану вартість тощо). Митниця повинна боротися з незаконним вивезенням, умовно, скрипки Страдіварі або яйця Фаберже, чи ввезенням кокаїну. Крапка. До прикладу американська митниця формує держбюджет США всього на три відсотки, російська митниця, відповідно, на 11%, у українська - на 50. Риторичне запитання, де проходять економічні реформи, в США та Росії чи Україні?,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus