USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На волинського чиновника склали протокол за неналежну відповідь на звернення

13 Березня 2017 12:57
На начальника управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Тараса Кибу складено адміністративний протокол за ненадання повної інформації на звернення.

Таку відповідь від представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини отримав громадський активіст Тарас Сватко.

Як розповів Тарас Сватко, до міської влади він звернувся з проханням, аби та розібралась з рекламою та рекламними оголошеннями, хаотично розклеєними в місті. До звернення Тарас Сватко та депутат міської ради Сергій Барщевський додали відзняте відео, на якому показали цю хаотично розклеєну рекламу. Крім цього, активіст телефонував по одному з оголошень, де йому розповіли, що платять місцевому комунальному підприємству за розміщення реклами, та ще й, переконує, нахамили.

Отож активіст зробив висновок, що не було дотримано зобов'язань з боку посадовців, уповноважених на розгляд нього звернення, передбачених статтею ЗУ «Про звернення громадян», а саме: «об’єктивний та всебічний розгляд звернення, притягнення винних осіб до відповідальності, вжиття заходів до припинення неправомірних дій, виявлення, усунення причин та умов, які сприяли порушенням».

Крім цього, Тарас Сватко вважає, що розгляд звернення не був здійснений у повному обсязі та у відповідності до порушених питань, а саме: немає відповіді щодо встановлення та притягнення до відповідальності потенційної особи-підприємця, що виражалась в його адресу нецензурною лайкою в телефонному режимі. Не відповіли посадовці і щодо того, чи застосовують штрафні санкції до осіб, що розміщують рекламу в недозволених місцях, не вжито заходів щодо припинення розміщення реклами в недозволених місцях та не усунуто вже розміщену рекламу.

Активіст вважає, що його звернення не було розглянуте, чи було розглянуте з порушенням Закону України «Про звернення громадян» і тому надіслав заяву до офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Реакція не забарилася і на порушника складено адмінпротокол.

«У ході здійснення провадження, складено протокол про адміністративне правопорушення від 27.02.2017, вчинене начальником управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Кибою Тарасом Ярославовичем.

Регіональному координатору взаємодії з громадськістю Уповноваженого з прав людини у Волинській області надано доручення щодо ознайомлення Киби Тараса Ярославовича з протоколом про адміністративне правопорушення, після чого протокол буде направлено на розгляд суду», - йдеться у відповіді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЧП Показати IP 13 Березня 2017 13:27
Постанова - ще не покарання. Все вирішує суд. Управління містобудування та архітектури не є тим уповноваженим органом, який відповідає за незаконне розміщення реклами. Зокрема розміщеної самочинно не стовпах чи дверях під'їзду в багатоповерхівку. Тому шанс виграти справу у суді у Киби є і Т. Сватко радіє передчасно.
Вася до ЧП Показати IP 13 Березня 2017 14:39
Що міськрада моніторить? Киба сказав відписати. Та нічого ви не робите, досиджує місця поки Сананюк ще мер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus