USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На волинських шахтах за борги вимкнули електрику

12 Серпня 2022 12:27
Волинські шахти 11 серпня від’єднали від електропостачання. Як повідомили гірники шахти №9, зараз робота на їхній копальні повністю заблокована. Так само від електропостачання відімкнули шахту №10 у Нововолинську.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Голова незалежної профспілки шахти №9 Василь Гура повідомив, що про це одразу ж поінформували профільного міністра.

«Я доповів своєму безпосередньому керівникові, Волинцю Михайлу Яковичу, який розмовляв з міністром. І директор шахти також доповів міністерству про те, що зараз відбувається, бо це надзвичайна подія. Питання: хто керує міністерством і для чого сам перший заступник міністра, пан Власенко, особисто дав вказівку відключити шахти Волині від електроенергії?» – відзначає він.

Заборгованість за електроенергію становить 816 тисяч гривень. Шахта готова заплатити цю суму, але, як стало відомо з перемовин, навіть це не гарантує, що електрику одразу підключать.

«Це спланована акція для того, щоб зупинити шахту. Це сплановано», – переконаний Василь Гура.

За його словами, на гірників тиснуть, аби вони виконали розпорядження вищого керівництва.

До слова, минулого тижня 48 шахтарів шахти №9 викликали до військкомату після того, як вони не допустили на робоче місце новопризначеного керівника Віктора Геращенка.

Справа в тому, що шахтарі впевнені, що Віктор Геращенко – це та людина, яку мають поставити на фінансові потоки. Новий керівник сам із Лисичанська і вже свого часу працював на волинській шахті, але з ним пов’язана історія з ймовірною розтратою коштів.

Проте головна причина неприязні та бойкоту від шахтарів закопана ще глибше. Зараз на волинські копальні та й на решту шахт повинні зайти кошти. З бюджету виділили 2,5 мільярда гривень на закупівлю вугілля. А це – ласий шматок для освоєння.

Поки що шахтарі нового керівника на робоче місце не пустили, попри те, що розпорядження про його призначення підписано ще 29 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Серпня 2022 15:41
до приватизації готують шахти
007 Показати IP 13 Серпня 2022 22:43
Дурачки затопить шахти , все роблять для того щоб знищити вугільну промисловість . Коли вже буде справедливість в Україні , куди ті міністри дивляться , з депутатами , скільки вже можна красти , деребанити . Війна а їм все мало . Люди які будували ті шахти , мабуть в труні перевертаються . Гузь роби що небудь .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus