USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На всіх укриттів не вистачить: лучан просять підготувати підвали на випадок воєнних дій

15 Лютого 2022 14:01
Захисних споруд, які наразі є в Луцьку, недостатньо для укриття всіх жителів міста.

Про це під час наради у міського голови розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрій Кирилюк.

З його слів, станом на сьогодні у Луцьку створили робочу групу для обстеження захисних споруд та підвального фонду міста. Також провели спільну нараду з керівниками ЖКП та ОСББ щодо облаштування найпростіших укриттів (у підвалах, – ред.) та порядку їхнього позначення.

Як поінформував Юрій Кирилюк, для укриття населення у разі небезпеки в місті існує фонд споруд цивільного захисту. Станом на сьогодні він нараховує 101 споруду (61 сховище та 40 протирадіаційних укриттів).

«Сховища – це герметичні споруди для захисту, а протирадіаційне укриття – це негерметична споруда для захисту від іонізуючого випромінювання», - пояснив доповідач.

Читати ще: Потрібно зберігати холодний розум: яка ймовірність вторгнення військ РФ на Волинь та як діяти мешканцям у випадку війни

Загалом, з його слів, на території міста розташовані 24 споруди державної власності, комунальної – 40, приватної – 37.

Посадовець наголосив, що існуючих на території громади захисних споруд недостатньо для укриття всього населення міста. Тому лучани у разі потреби можуть використовувати для укриття підвальні приміщення житлових будинків, а також особисті підвали.

«У період воєнного стану навіть такі укриття можуть захистити від дій звичайних бойових засобів ураження, снарядів та куль. На жаль, в роки незалежності у нас не будували захисні споруди. Але, починаючи з 2014 року, ми здійснювали перевірки підвальних приміщень багатоповерхових будинків, навчальних і лікувальних закладів, а також провели роботи на випадок використання їх у разі необхідності. Уточнили вулиці, номери будинків, кількість квартир. Перевірили 1375 житлових будинків, що дозволяє укритися певній кількості населення. Вже готові 597 підвалів для укриття та використання за призначенням», - зазначив спікер.

Також він додав, що на утримання захисних споруд цивільного захисту з бюджету громади запланували 400 тисяч гривень на 2022 рік.

Зі слів Кирилюка, інформацію про розташування укриттів потрібно шукати на єдиному державному порталі відкритих даних, на геопорталі громади та на сайті міської ради.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ууу Показати IP 15 Лютого 2022 14:47
У нас жек навіть ключі від підвалу забрав. Щоб воду перекрити для якихось робіт потрібно платити 300 грн за 1 вентель. А у випадку нз будемо чекати 2 дні щоб прийшов сантехнік з жеку і після оплати послуг відкрив підвал.
олександр Показати IP 15 Лютого 2022 15:01
Ніхто там в ті підвали ховатись не буде.Хіба що може перші декілька днів .Потім звикнуть люди до обстрілів і бомбардувань і будуть вести себе по ситуації.А якщо і будуть ,то швидко самі собі обладнають під сховища підвали де зараз всілякі кафушки пивнушки і тк.інше(ніхто особо розбиратись не буде).А ще як мародери під час обстрілів і бомбардувань почнуть за відсутністю жильців(котрі сховались і сидять в підвалі)бомбити квартири і будинки , то більшість будуть сидіти вдома і під час бомбардувань.
ВІРУС Показати IP 15 Лютого 2022 16:35
У ВАС ЩО КОРОТКЕ ЗАМИКАННЯ.
Олександр Показати IP 15 Лютого 2022 16:37
А ХТО БУДЕ ВОЮВАТИ КОЛИ ВСІ ПОХОВАЮТЬСЯ?
Всезнайко Показати IP 15 Лютого 2022 17:39
Добре допомагає каструля на голові. Ніякого укриття не потрібно.
Юра Показати IP 15 Лютого 2022 19:26
А мені П,..й !!!, з пенсією 2000 грн я ще подумаю закого мені воювати
Експерт Показати IP 18 Лютого 2022 11:56
Это не укрытие, это бетонный подвал, может завалить вместе с домом, тем более, у рашки есть карты всех бункеров. Не знаю, копать ямы в поле или лесу, и укреплять метров под 5-8

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus