USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

На «Ягодині» спіймали німця, який вивозив старовинні ікони

5 Квітня 2018 12:01
Волинські митники на посту Ягодин затримали в Україні предмети старовини.

В автомобілі, який через пункт пропуску Ягодин виїжджав з України, виявлено предмети старовини, зокрема: чотири книги, три ікони та п’ять тарілок. Вони містились у салоні автомобіля.

Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Водій – громадянин Німеччини - обрав смугу руху для спрощеного митного контролю «зелений коридор», не задекларував та не зміг надати жодних документів щодо належних йому художніх творів.

Волинська митниця ДФС нагадує, що відповідно до ст.. 13 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» підставою для їх пропуску за межі митної території України є Свідоцтво встановленого зразка на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей. Воно видається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері культурних цінностей. Вивезення культурних цінностей без цього Свідоцтва забороняється.

Відтак, предмети старовини затримали в Україні для проведення їх експертизи. Остаточні процесуальні рішення прийматимуться волинськими митниками після її завершення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus