USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Ягодині затримали контрабанди майже на 2 мільйони

10 Вересня 2015 09:44
На митному посту «Ягодин» затримали партію імпортного краму, приховану від митного оформлення, вартістю майже 2 мільйона гривень, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Працівники митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС в рамках проведення операції «Рубіж-2015» під час митного огляду вантажних відсіків та причепа автомобіля одного з приватних підприємств виявили приховану від митного контролю партію імпортних товарів.

При цьому, для проходження митного контролю водієм вантажної платформи посадовцям Волинської митниці ДФС надали супровідні документи, в яких зазначено, що транспортний засіб перевозить такий імпортний крам, як музичне обладнання, взуття, фурнітура, обладнання для котлів в кількості 265 упаковок загальною вартістю 39613, 37 доларів США.

В результаті проведення повного митного огляду та повного вивантаження вантажних відсіків автомобіля та причіпу, фахівці Волинської митниці виявили 4825 найменувань імпортних товарів вартістю майже 2 мільйони гривень, який підприємці однієї з фірм «забули» вказати у товаросупровідних документах.

Серед чималого переліку товарів, прихованих від митного оформлення, були біопорошок для вигрібних ям, кава в зернах, станок для обробки шкіри, нумераційна машина, однотрубний фільтр для рідкого палива, термостатичний регулятор, датчик рівня води, перепускний клапан, термостатичні клапани, манометри, біметелічні термометри, витратоміри, група безпеки котлів, колектори, термоманометри, контролери твердопаливного котла та інший промисловий крам.

Таким чином, дії керівництва фірми, яка ввозила партію недешевих імпортних товарів, переміщаючи його через митний кордон нашої країни з приховуванням від митного контролю, мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України ,- зазначає Волинська митниця ДФС.

Нагадаємо, на митній території України з 1 вересня 2015 року по 1 жовтня2015 року проводиться спеціальна операція «Рубіж-2015». Метою операції є попередження, виявлення та припинення порушень законодавства України з питань державної митної справи, виявлення кримінальних правопорушень у митній та податковій сферах, протидія та запобігання проявам корупції під час здійснення митних процедур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Вересня 2015 11:19
Це походу здали для показухи,бо не віру що зараз хтось тупо їде на дурачка.На мою думку щоб позбавитися корупції на митниці треба хто скільки за який товар платить і це все легалізувати в казну. а не позахмарні побори за розтамошку і тоді кількістю наповниця бюджет а не кишені митників
митник Показати IP 11 Вересня 2015 18:16
Завжди бралии

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus