USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На західному кордоні бронежилети носять пішки

26 Червня 2014 08:54
Львівська самооборона і добровольці пішки переносять через україно-польський кордон військову амуніцію, йдеться у сюжеті ТСН.

Простим людям ліцензовані фірми засоби захисту просто не продають, тож активісти шукають вживані та списані бронежилети і каски. Людей, які переносять через кордон ті чи інші речі, називають "мурашками".

У свої 78 пан Мирослав ще викладає в університеті, а вночі стає "мурашкою". Він їде до Польщі, аби перенести через кордон один бронежилет для солдата, який зараз на передовій. Таких як він у автобусі - 75. Саме стільки треба перенести засобів захисту. Люди жертвують сном та відпочинком, бо кожен бронежилет - це врятоване життя.

Перед пішим походом до Польщі "мурашок" інструктують: "Ви придбали цей бронежилет для власної безпеки, якщо хтось скаже, що я даю його в армію чи в гарячу точку, у вас його можуть конфіскувати".

Щоб не привертати увагу польських митників та прикордонників, йдемо разом із "мурашками" без телекамер. Вже у Польщі нас ведуть на склад, але його просять не знімати. Людям видають по одному чорному мішку – в кожному окремо дві титанові пластини та сам жилет. Цю партію броників вдалось роздобути у Німеччині. За кожен заплатили 200 євро. Українські прикордонники людям з брониками тільки сприяють.

Натомість поляки до таких вилазок українців ставляться по різному, часом довго тримають на кордоні і ставлять багато запитань. Цього разу "мурашкам" пощастило.

Цієї ночі львівська самооборона пронесла через українсько-польський кордон 75 натівських уживаних бронежилетів. Майже половина "мурашок" - жінки. Зізнаються, нести 14 кілограмів броні майже кілометр дуже не просто.

Уже біля автобуса люди міряють броники та співають гімн.

Завдяки добровольцям зі Львівщини на Схід уже відправлено понад півтисячі бронежилетів та майже 2 тисячі шоломів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ася Показати IP 26 Червня 2014 09:12
Наш народ найде вихід ...А владі нехай буде соромнно, що простий люд допомагає набагато ефективніше чім влада жулікіків, і воров у ЗАКОНІ..які тількі і вміють ......БЛА-БЛА...
Саме так Показати IP 26 Червня 2014 10:24
Яценюк ще з місяць назад гордо відзвітувався, що закуплено на народні гроші бронежилети і каски, а як виявилось, тільки закуповують з проволочками. Молодці люди! Головне - перевірити ці броники, щоб витримували постріли сучасною зброєю, бо ж вони застарілі і списані.
Низький уклін Показати IP 26 Червня 2014 11:42
Честь і слава таким людям!
Анонім до Низький уклін Показати IP 26 Червня 2014 22:28
Завдяка таким людям тримаються наші хлопці. Велика подяка від дружин і матерів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus