USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На заході Канади спалахнули масштабні лісові пожежі

1 Серпня 2021 21:01
У канадській провінції Британська Колумбія зафіксували майже 250 лісових пожеж. Рівень забруднення повітря почав становити загрозу для здоров’я.

Про це повідомляє 24 канал.

Служба лісових пожеж провінції повідомила про виявлення 241 випадку стихії. У провінції ще минулого тижня вирувало приблизно 300 лісових пожеж, більшість з яких спричинили блискавки.

За інформацією видання, метеорологи очікують нові блискавки, через що загрозу виникнення лісових пожеж оцінили як високу або дуже високу.

Останні дні на території Британської Колумбії панує спека в 30–40 градусів за Цельсієм. Водночас дим від лісових пожеж досяг найбільшого міста провінції – Ванкувера.

Через наближення вогню рятувальники наголосили на важливості евакуації мешканцям понад 3 тисяч будинків у провінції. Натомість жителів ще 19 тисяч помешкань попередили про ймовірність евакуації незабаром.

Загалом від початку 2021 року в Британській Колумбії вже згоріло 4 710 квадратних кілометрів лісу, що на 36% більше, ніж середній показник на відповідний період року за останнє десятиріччя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Барбос Показати IP 2 Серпня 2021 00:14
Живу як раз там, такий сморід стоіть шо нема куди сховатись. Все в диму, як в тумані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus