USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На ЗНО з математики на Волині не прийшло більше 90% зареєстрованих

3 Липня 2021 15:23
На Волині на ЗНО не з’явився кожен третій випускник. Найгірша неявка була з математики рівень «стандарт», яку мали зараховувати у якості державної підсумкової атестації, яку відмінили вже наприкінці навчального року.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень ВІППО Алла Корнейко.

З її слів, усього на ЗНО на Волині було зареєстровано більше 12 тисяч учасників, але цього року неявка склала 30%, тож складати зовнішнє незалежне оцінювання прийшли близько 9 тисяч учасників. Цього року, до слова, неявка була вища, аніж минулого: торік не з’явилося зареєстрованих 25-27% учасників.

«З різних предметів – різні дані. Найбільша неявка – з математики, але це абсолютно передбачувано, бо математика рівень «стандарт» використовувалася виключно в якості зарахування як державна підсумкова атестація. Здавати цей предмет не з’явилося більше 90% зареєстрованих. Були порожні аудиторії, пункти тестування закривалися після відкриття. Були аудиторії, де працювала одна дитина, були по 2-3 дитини», – повідомила вона.

Алла Корнейко зауважує: організатори попереджали, що саме так буде, адже скасування ДПА відбулося вже після того, як завершилася реєстрації.

«Центр оцінювання якості освіти звертався до профільного комітету Верховної Ради ще в листопаді. Була пропозиція якомога швидше прийняти рішення, чи буде цього року ДПА, чи ні. Якби було прийняте рішення раніше, тоді учасники б не реєструвалися, ми б не створювали пунктів, не готували б персонал, не треба було друкувати зошитів. До прикладу, на одному з пунктів тестування, де мало бути 225 учасників, було всього лише 13», – зазначає Корнейко.

Найкраща явка цього року була на ЗНО з англійської мови та української мови та літератури – 87%. А на географію – 60%. У підсумку, складати ЗНО на Волині прийшли 70% учасників.

Нагадаємо, цього року на Волині рекордна кількість 200-бальних результатів із зовнішнього незалежного оцінювання. А випускниця волинського ліцею стала однією з 27 учнів в Україні, хто отримав з двох предметів найвищі бали.

До слова, згідно з даними Українського центру оцінювання якості освіти, понад третина абітурієнтів провалила зовнішнє незалежне оцінювання з математики, хоча цього року поріг становив всього 10 балів.

Юлія МАЛЄЄВА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я. Показати IP 3 Липня 2021 23:42
То не прийшло 30% чи 90 %???? Я нічого не зрозумів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus