USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадських активістів запрошують інспектувати волинські пункти ЗНО

16 Лютого 2015 07:00
Членів громадських організацій та батьківських комітетів запрошують спостерігати за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомила проректор із питань зовнішнього незалежного оцінювання Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Надія Бобак.

Так, для того, аби охочі змогли спостерігати за проведенням ЗНО, вони повинні отримати посвідчення громадського спостерігача, зареєструвавшись на сайті www.lvtest.org.ua.

Спостерігачів запрошують зареєструватися для того, аби вони могли бути присутніми на пробному тестуванні. Ці посвідчення будуть дійсними на основній сесії.

Зі слів Надії Бобак, педагоги самі зацікавлені в якомога більшій кількості спостерігачів і ширшій сітці охоплення таких пунктів Адже, якщо спостерігачі прийдуть лише на 1-2 пункти тестування, то зробити об’єктивні висновки про проведення ЗНО складно. Крім того, цього року на Волині заплановано відкрити пункти тестування в районах. Зокрема, основна сесія з української мови і літератури має проходити в Любомлі, Старій Вижві, Ратному, Камені-Каширському, Любешові.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗНО ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ. ЩО ТРЕБА ЗНАТИ?

«Хотілося б щоб спостерігачі прийшли на українську мову і літературу, оскільки відкриваються нові пункти тестування. Бо в нас ніколи основна сесія не проходила в адміністративних районах. Будуть відкриті пункти тестування у невеличких містах - Любомль, Ратне, Камінь-Каширський, Любешів, Стара Вижва. Хотілося б щоб люди прийшли на тестування, поспостерігали і могли зробити обґрунтовані висновки. Ми дуже зацікавлені щоб не було порушень», - зауважила Надія Бобак.

Вона додала, що в день тестування сторонні люди, які не мають акредитації, на пункт тестування не зможуть потрапити.

Нагадаємо, 20 лютого спливає термін реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Цього року є кілька нововведень: зменшена кількість предметів, дворівневі тести, поєднання ЗНО та ДПА, дійсні сертифікати лише 2015 року та введення стобального порогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus