USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На часі: у Луцьку вже готуються до зими

24 Травня 2013 11:04
У Луцьку житлово-комунальні підприємства починають підготовку до зими. Зокрема планують відремонтувати житлові будинки, здійснити профілактику систем водопостачання та теплових мреж, заготовити піщано-соляну суміш.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 24-ого травня.

Держава не дає гроші на підготовку до зими

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Надія Коленда зазначила, що цього року комунальним підприємствам доводиться виконувати заплановані роботи з підготовки до зими за власний кошт. Оскільки держава поки не дала гроші: «Ми не маємо цього року серйозних коштів від держави, все, що запланували підприємства - це за рахунок власних коштів - підготовка житлових будинків, мереж водопостачання, теплових мереж».

Головне питання – заміна мереж тепло і водопостачання

Також поки викликає занепокоєння аварійний стан мереж «Луцьктепла» та «Луцькводоканалу». 20% труб треба негайно замінювати, - кажуть комунальники. І найголовніше - зробити розкопки у проблемних місцях, і до зими, замінити там труби, бо були випадки, що не встигали до морозів і не відновлювали асфальтове покриття.

Нові автономні котельні у місті

Окрім цього, обговорили питання щодо виведення котелень з підвалів житлових будинків, однак цього поки не будуть робити, оскільки це передбачено у державній програмі, на яку поки що не дали коштів, - кажуть члени міськвиконкому.

Так само через брак коштів, поки відклали добудову автономних котелень, зокрема на вулиці Шевченка, на яку треба 3 мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
235 Показати IP 24 Травня 2013 11:11
А куди ж дівали впродовж двадцяти років існування України зазначені підприємства гроші, отримані від амортизації основних засобів (а це 15-20 відсотків у собівартості), гроші на проведення ремонтних робіт тощо? Привласнювали та використовували не за призначенням!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus