USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На екрани вийде український анімаційний 3D-фільм за 3 мільйони

8 Червня 2013 15:30
Робота над створенням першого повнометражного українського анімаційного 3D-фільму під назвою «Микита Кожум'яка і вогняна квітка» закінчиться у листопаді-грудні 2013 року, - інформує Кореспондент.

Продюсер фільму Дмитро Белінський розповів в інтерв'ю ZN.UA, що інноваційна для країни стрічка знята у жанрі фентезі та доповнена елементами українського етносу. А заголовну пісню фільму виконала Злата Огневич, яка представила цього року Україну на Євробаченні.

Робота над проектом почалася ще у 2007 році, проте через кризу у період від 2008-го до 2011-го була припинена.

«Під час цієї паузи ми трохи переписали сценарій і провели свого роду роботу над помилками. Продовжити створення стрічки вдалося лише завдяки державній підтримці. Зрештою, бюджет фільму склав 3 мільйонів долаоів, із яких 20% - держкошти», - зазначив Бєлінський.

Згідно з планами творців, фільм буде повністю закінчений до кінця року.

«Хотілося б, щоб його прем'єра відбулася одночасно в усіх країнах. У зарубіжному прокаті стрічка вийде під назвою Nicky Tanner&the Fire Blossom. Tanner - це таке відоме старовинне шотландське прізвище, що означає в перекладі «кожем’яка», - розповів Бєлінський.
До речі, хоча картина ще не вийшла, її творці вже замислюються про сиквел.

«Практично у кожного другорядного героя нашої анімації є захоплююча історія, і вона варта окремого фільму. Але сюжет сиквелів ми затвердимо остаточно лише після того, як стане відомий бокс-офіс першої частини», - зазначив продюсер.

Раніше повідомлялося, що стала відома основна сюжетна лінія першого українського 3D-фільму жахів «Синевир», вихід якого запланований на літо 2013 року.

Як стало відомо, дія картини відбувається на території СРСР, у кінці 70-тих років. За легендою, на Закарпатті, де і розташоване містичне озеро Синевир, живе дивна непередбачувана істота із тілом людини та головою пса. Одного разу група туристів вирушає в похід. Але цього разу запланований пікнік не вдався - герої випадково вибрали для нього зловісне та небезпечне місце - місце проживання Чупакабри.

Нагадаємо, що Синевир є абсолютно українським фільмом - у ньому задіяні українські актори та інвестиції, а в основу сюжету лягли національні містичні історії та повір'я.

Режисерами фільму виступили брати Олександр та В'ячеслав Альошечкіни. Олександр Альошечкін зняв такі фільми, як Любов і крапка (3D-фільм), Чкалов: міфи і факти, Пим’ятнік. В'ячеслав Алешечкін має досвід роботи в таких фільмах та серіалах: Єфросинія, Дві сторони однієї Анни, Від тюрми до суми, Чужі таємниці, Приречені стати зіркою.

У картині задіяні молоді українські актори Лавренюк Олена, Марченко Зоряна, Юсипчук Бoгдан, Войтенко Костянтин, Рудаков Ілля, Сивацька Міла, Козлов Пилип, Романюк Сергій, Черняков Віктор, Євген Морозов, Демерташ Віктор, Григорій Боковенко.

Виробництвом фільму займається продакшн-студія inQ. Серед проектів студії такі ігрові фільми як Orange Love (2007), 13 місяців (2008), Закохані в Київ (2012). Бюджет фільму Синевир склав менше $1 млн. Попередньо початок прокату картини заплановано на кінець травня - початок червня 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хтось Показати IP 9 Червня 2013 13:10
Круто)) Будемо чекати)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus