USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Фабриці банкнотного паперу запевнили, що гривня надійно захищена

3 Вересня 2013 11:38
Виробництво паперової основи для грошової одиниці України різних номіналів – перший етап створення гривні, 17-річчя введення в обіг якої вчора відзначала Україна.

Другий етап виготовлення національної валюти, а саме нанесення на паперову основу зображення поліграфічним способом, відбувається на Банкнотно-монетному дворі Національного банку України. Про це під час екскурсії для засобів масової інформації по Фабриці банкнотного паперу (м. Малин) зазначив її директор Василь Іщенко, повідомляють у прес-службі управління Національного банку України У Волинській області.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНСЬКА ГРИВНЯ ПРИВІДКРИВАЄ ЗАВІСУ СВОГО «НАРОДЖЕННЯ». ВІДЕО

«Саме під час виготовлення паперу закладаються основи довговічності банкнот і якісного їх захисту. Захисні ознаки, що формуються в процесі виготовлення банкнотного паперу, частіше всього не можуть бути відтворені поліграфічним способом і тому мають додаткову цінність. Виготовлення паперової основи для гривні – досить місткий та складний процес, недосяжний звичайному паперовому виробництву. А виробничі потужності і традиції виготовлення грошей взагалі існують далеко не в усіх країнах світу», – розповів Василь Іщенко.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВА 100-ДОЛАРОВА КУПЮРА ЗМІНЮЄ КОЛІР. ФОТО

Зі слів директора Фабрики банкнотного паперу, реалізація в 2010 році інноваційного проекту з технічного переоснащення підприємства дозволила вивести виробництво на якісно новий рівень технологічних можливостей, який можна порівняти за потенціалом з передовими світовими виробниками банкнотного паперу. Модернізація виробництва дозволила виготовляти папір нового покоління. Тепер українські гроші мають найсучасніші захисні ознаки та підвищену стійкість до зношення. Тільки на етапі виготовлення паперу може застосовуватися до 12 елементів захисту як для машинного розпізнавання, так і ознак, які визначаються за допомогою зору та дотику.
Василь Іщенко підкреслив, що на підприємстві застосовано найсучасніше обладнання з Німеччини, Франції, Італії, Великобританії, Фінляндії та інших країн. Широке застосування автоматизації процесів додає технології вивіреності й стабільності, а застосування автоматизованої системи управління папероробною машиною в поєднанні з унікальною системою контролю якості паперу ставить підприємство за оснащеністю в один ряд зі світовими лідерами в цій галузі.

На всіх етапах виробничого процесу на Фабриці банкнотного паперу діє постійний багатоступеневий контроль якості – від надходження сировини до пакування готової продукції. Контроль здійснюється технологічною лабораторією фабрики, що пройшла акредитацію, оснащеною найсучаснішим лабораторним обладнанням і здатною перевірити відповідність усього масиву показників паперу високим міжнародним стандартам.

«Нині Фабрика може виготовляти понад 3100 тонн банкнотного та захищеного паперу на рік. Відлитого за один рік полотна паперу вистачило б, щоб обігнути земну кулю по екватору. А виготовленого підприємством за 17 років паперу – щоб простелити дорогу на Місяць», – підсумував директор Фабрики банкнотного паперу Василь Іщенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus