USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

На Горохівщині діти майже 10 годин просиділи у трясовині. Їх врятували працівники МНС

9 Червня 2009 10:06
У Горохівському районі співробітники райвідділу ГУ МНС у Волинській області  врятували з трясовини трьох дітей. Про це 9 червня інформують «Волинські Новини».
 
У суботу, 6 червня, приблизно о 22.20 до Горохівського райвідділу ГУМНС України у Волинській області зателефонували  схвильовані мешканці села Старостав, котрі повідомили, що у болоті тонуть діти. Люди, які поверталися додому з городів,  почули плач  та крик, але допомогти не змогли – дістатися до місця, де на гілках верболозу з останніх сил трималися діти, було неможливо, – навкруги трясовиння.
 
Як інформує центр пропаганди ГУ МНС України у Волинській області, на місце події виїхала чергова варта рятувальників у складі: начальника варти Миколи Рота, старших пожежних Олександра Завадського та Леоніда Садовця, водія пожежного автомобіля Олега Сидуна. Оперативно оцінивши ситуацію та провівши розвідку, начальник варти Микола Рот скомандував пересуватися по трясовині за допомогою рятувального човна, якого довелося штовхати поперед себе, щоб дістатися до рівчака, за яким перебували дітлахи.
 
Перепливши глибокий рів, рятувальники  побачили знесилених двох дівчаток та хлопчика, які від холоду та переляку вже не могли говорити.  Як розповів начальник Горохівського РВ ГУМНС України У Волинській області капітан служби цивільного захисту Тарас Кашталян, діти майже 10 годин просиділи у трясовині і дивом залишилися живими. Працівники МНС, одягнувши на дітей рятувальні жилети, по одному переправляли  потерпілих через рівчак, а потім на руках  винесли їх через болото на берег. Посинілих від холоду дітей передали у руки медиків. На сьогодні стан здоров’я 11-річної Любові Сороки, 13-річного Віктора та 10-річної Ганни Панасовських задовільний.
 
До речі, це не єдиний випадок рятування людей  саме з цих болотистих місць – у  минулому році горохівські рятувальники витягнули з цього самого болота – тільки з іншого боку – 78-річного дідуся.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus