USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьком прокотився нічний народний бунт

19 Лютого 2014 05:00
Декілька сотень лучан, швидко зорганізувавшись, вийшли на вулиці нічного міста, пікетували міський відділок міліції та знищили офіси Партії регіонів та Комуністичної партії.

Все розпочалося зі зборів поблизу штабу автомайдану, що знаходиться в приміщенні міського Палацу культури. Окрім, власне, автомайданівців, туди прибули бійці самооборони Майдану, місцеві активісти, а також депутати-опозиціонери. Щоправда, чіткого плану дій у них не було: за станом на 23 годину чоловіки по декілька разів шикувалися та сперечалися, чи вони сильні духом. Мовляв, хто є рішучим до дій, а не лише вміє "молоти язиком" – приєднуйтеся до нас.
Згодом до людей звернулися опозиціонери, які заявили, щоб люди приходили на Майдан завтра, о 10:00 – звідти мітингувальники планують вирушити до будівлі Волинської ОДА. Та ці слова викликали хвилю обурення та несхвальних вигуків. Врешті-решт, до присутніх звернулася тернополянка, яка стояла в натовпі. У палкій промові вона закликала не сидіти, склавши руки, поки проливається кров у Києві. Вочевидь, такий настрій панував серед більшості присутніх, бо майже всі активісти підтримали її.
Після чого частина майданівців рушила до стін Свято-Троїцького собору. Люди хотіли попросити у священиків, щоб ті били у дзвони.


Далі, колона з декількох сотень людей рушила нічним містом до міського відділку міліції.
Активісти хотіли поспілкуватися з силовиками та вручити їм звернення щодо насильницьких дій правоохоронців у Києві. Коли люди дістались вулиці Грибоєдова, на годиннику було вже за північ. Тут їх зустріли бійці зі щитами, автоматами та бронежилетами.
Зауважимо, що на вимогу громади силовики, все-ж, зголосилися сховати щити.
Під схвальні вигуки «молодці!» вони поклали їх поруч та спокійно спостерігали за всім, що відбувалося. Фільмувати присутніх на відеокамери, як це часто роблять працівники міліції під час мирних акцій, вочевидь, побоялися.


Поспілкуватись з нічними гостями зголосився заступник начальника УМВС України у Волинській області Володимир Поліщук.
Чоловік заявив, що він, як і його колеги, засуджує жорстокі й агресивні дії силовиків, які тривають ще з листопада 2013 року. Разом з тим, зауважив, що волинська міліція ні разу не застосовувала силу до місцевих активістів та не перевищувала своїх повноважень. Наостанок підписав заяву, у якій пообіцяв, що волинські силовики не будуть нести службу за межами регіону. Також у документі зазначалося, що наші міліціонери засуджують жорстокі дії їх колег в Києві.
Поки тривали перемовини, частина активістів помітила автобус з бійцями внутрішніх військ, який припаркувався поруч.
У той час дехто з активістів не витрачав часу - молодики відірвали номерний знак автобуса та спустили колеса.
Натовп оточив «Богдан» з силовиками, вимагав, щоб ті негайно їхали геть.
До них підійшов полковник Володимир Поліщук, та дав наказ вийти з автобуса. Під несхвальні вигуки присутніх, бійці вийшли з нього та перебігли у приміщення міськвідділу.
Але на цьому стихійний мітинг не завершився – люди вирушили до обласного офісу Партії регіонів. Активісти зламали паркан, розбили вікна, зірвали вивіску, і, насамкінець, залишили у якості сувеніру коктейль Молотова, який закинули всередину.

ЧИТАТИ ЩЕ: НІЧ ГНІВУ. У ЛУЦЬКУ РОЗГРОМИЛИ ОФІСИ РЕГІОНАЛІВ ТА КОМУНІСТІВ. Після чого завітали «у гості» до комуністів. Як і у випадку з регіоналами, вщент зруйнували їхній офіс, спалили документи та знищили символіку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Я Показати IP 19 Лютого 2014 05:27
шакалята почуствовали кровь и вседозволенность Луцк держись сегодня громят чужих ЗАВТРА Т
кара катам Показати IP 19 Лютого 2014 06:27
Одного отприска НКВД, видно вже розгромили. Навіть дописати не астиг.
erh Показати IP 19 Лютого 2014 07:24
Ну.що .дочекались?Фашисти вже у Луцьку.Міліція завжди з народом? Ще зброю натовпу віддайте. Якаксь дівуля перемогла всю волинську міліцію. Догралися.Гуманісто-демократи х..ви.
евромайдан Показати IP 19 Лютого 2014 07:35
Яка гарна новина зранку!!!!!
смолій Показати IP 19 Лютого 2014 07:46
Давайте гуртуватись і відловлювати різних тролів типу Кононовича.
Лучанин Показати IP 19 Лютого 2014 08:10
Коли вже вони заспокояться... Вже дістали зі своїми мітингами. Кого ведете до влади ,,,Яценюка - єврейчика, Кличка, який більше живе в Німеччині ніж в Україні, чи Тягнибока, який постійно ділить Україну на схід та захід. От уявіть ви перемогли ...І що далі ? Та нічого не зміниться...Вже колись були помаранчеві при владі, а толку. Я сам колись писав славнозвісному Гузю про розкрадання 80 тис. грн. з бюджету - реація нульова. Бо це партія Свобода, Удар і Батьківщина мають гучні назви, но не роблять нічого , одні лозунги. І ще звернусь до мітингувальників. Повірте якби всі люди хотіли щось міняти, вас би було на мітингу тільки в Луцьку десь 100 тис. чол., а не декілька сотень.
Так званий Троль Показати IP 19 Лютого 2014 08:42
Це не бунт, а нічний погром, який влаштувала кучка екстремістів. Називайте речі своїми іменами. Хтось бачив серед "бунтуючих" хоч одного, кого поважають більшість громадян? Чи це - бондар, шиба, гузь?
Валюшка до Так званий Троль Показати IP 19 Лютого 2014 08:50
Інформаційний відділ ОДА успакойся)))
луч Показати IP 19 Лютого 2014 08:51
молодці братва - так тримати
Любі свині Показати IP 19 Лютого 2014 08:55
ВН - останнє попередження!!!! Або ви відключаєте можливість коментування новин щоб не бути трибуною для антимайдану або ми йдем до вас:) Щоб не вийшло як з офісом ригів! В 11.00. не відключите - ждіть в гості.
Так званий Троль до Любі свині Показати IP 19 Лютого 2014 09:10
На майдані - так звана демократія. Всіх хто має думку яка відрізняється від нашої - на гілляку.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2014 09:13
Почитайте ту заяву - ну як цар себе почуває - внизу то підписаний своїм іменем, а зверху - МИ.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2014 09:24
мало було москички-суч* и , то ще якась тернопільська бля,,, приїхала воду мутити.
просто лучанка Показати IP 19 Лютого 2014 09:26
Слава Україні!!!
БОГДАН Показати IP 19 Лютого 2014 09:30
,Бойовики та штурмовики від радикальної опозиції вдалися до нічний погромів,поки що,лише приміщень та офісів своїх політичних противників,Вони блокуть приміщення міліції,прокуратури та залякують правоохоронців,завтра- будуть фізично знищувати та .піддавати тортурам комуністів,євреїв,представників влади. Думаю, кращої агітації проти демагогії та брехні опозиційного, так званого =мирного =Майдану= І його лідерів годі й придумати. Керівники радикальної частини укр. опозиції,так званий правий сектор,при мовчазній згоді та потуранні Кличка.,Яценюка, Тягнибока,намагались, і поки що продовжують намагатись реалізувати в Україні так званий лівійський сценарій-силою захопити владу та здійснити самосуд та вбивство Януковича .На жаль луцькі інтеліігенти не знають,або не бажають знати, що після лінчування Каддафі Лівія розкололась на три ворогуючі між собою квазі- держави та провалилась фактично у кам"яний вік,Рівень життя впав у рази, на вулицях країни хазяйнують бойовики та терористи= Аль-каїди=та просто кримінальні банди злочинців.
Луцьк Показати IP 19 Лютого 2014 10:11
Ну ні х*ера собі міліція!!!!!!!!!!!!!!! Памперси підвезти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus