USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На кордоні втілять принцип «однієї зупинки»

16 Травня 2012 11:41
32 пункти пропуску найбільш зручних для перетинання кордону України вболівальниками чемпіонату Європи з футболу 2012 року визначила Держприкордонслужба. Зокрема, пункти автомобільного і залізничного сполучення на Волині. Весь комплекс прикордонних формальностей українські і польські контролюючі органи здійснюватимуть один раз на польській території.

Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Так, серед них – 16 автомобільних пунктів пропуску:
- на кордоні з Російською Федерацією – «Бачівськ», «Гоптівка», «Довжанський», «Новоазовськ», «Ізварине», «Успенка»;
- на кордоні з Республікою Польща – «Краківець», «Рава-Руська», «Ягодин», «Шегині», «Устилуг»;
- на кордоні з Республікою Білорусь – «Нові Яриловичі», «Виступовичі»;
- на кордоні з Угорщиною – «Тиса»;
- на кордоні з Словацькою Республікою – «Ужгород»;
- на кордоні з Румунською Республікою – «Порубне».


11 пунктів пропуску для залізничного сполучення:
- на кордоні з Російською Федерацією – «Зернове», «Хутір Михайлівський», «Конотоп», «Харків-пасажирський», «Козача Лопань», «Іловайськ-пасажирський парк», «Червона Могила»;
- на кордоні з Республікою Польща – «Ягодин», «Мостиська», «Рава-Руська»;
- на кордоні з Угорщиною – «Чоп».


5 аеропортів:
- «Бориспіль», «Київ» (Жуляни), «Донецьк», «Харків», «Львів».

Зокрема, під час проведення чемпіонату на кордоні застосують ряд нововведень. Так, ще до прибуття літака в аеропорт призначення, прикордонники матимуть установчу інформацію про тих, хто знаходиться на борту.

Її надаватимуть аеропорти вильоту та авіакомпанії. Процедуру прикордонного контролю в аеропортах обіцяють зробити максимально стислою і не більше 20 секунд на одного пасажира.
В автомобільних пунктах пропуску на українсько-польському кордоні втілять принцип «однієї зупинки». Тобто весь комплекс прикордонних формальностей українські і польські контролюючі органи здійснюватимуть один раз на польській території. Крім того, для всіх категорій пунктів пропуску буде характерним створення єврокоридорів - окрім залізничних, у яких контроль здійснюватиметься під час руху між прикордонними залізничними станціями.

За підрахунками експертів навантаження в авіаційних пунктах пропуску зросте в середньому приблизно на 70%, в автомобільних – 35%, а в залізничних – 15%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучано Показати IP 16 Травня 2012 12:49
Ха-ха. Ну-ну. Оце цікаво. А після Євро систему відмінять і знову усіх як бидло годинами тримати будуть????? Особливо з України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus