USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На логотипі Луцька не буде Замку Любарта? ОНОВЛЕНО

24 Листопада 2009 08:44
Логотипом Луцька може стати зображення подарунка з підписом «Луцьк. Подарунок для тебе».
Такий варіант логотипа міста був запропонований 23 листопада на громадських слуханнях щодо стратегії туристичного розвитку Луцька.

Основою для  такої ідеї став образ Святого Миколая – покровитель Луцька. Відомо, що цей святий у всіх асоціюється з подарунками – пояснив ідею начальник відділу туризму та рекреації департаменту культури за збереження історичної спадщини Луцької міської ради Юрій Моклиця.
Над логотипом працювала група дизайнерів під керівництвом Вікторії Федини.  Їх основна ідея полягала у тому, щоб донести до жителів і гостей міста, що саме воно – місто Луцьк - є подарунком для кожного. «Логотип має асоціювалось з чимось легким та приємним для сприйняття» - пояснив Юрій Моклиця.

Логотип ще не затверджений міською радою. Проте на сьогоднішніх громадських консультаціях його визнали гідним представляти місто. В обговоренні взяли участь представники міської влади, експерти проекту «Стратегія туристичного розвитку мста Луцька» з Польщі  та представники громадськості
Прозвучало багато пропозицій зобразити логотип на фоні основної міської пам’ятки – Замку Любарта. Але начальник відділу туризму і рекреації Юрій Моклиця, так і закордонні гості з Любліна не схвалили таку ідею. Як пояснили польські спеціалісти, представлений варіант має більшу маркетингову доцільність.
Як повідомив Юрій Моклиця, цей проект логотипу розроблений для обговорення громадськістю. «Ми поки що не виносимо цей проект логотипу на затвердженя сесією міськради. Ми хочемо знати думку громадськості, тому просимо надавати свої зауваження і пропозиції щодо логотипа» - наголосив Моклиця.
Він попросив усіх бажаючих надсилати зауваження до логотипа на адресу [email protected].
Довідково:
Логотип Луцька розроблявся в рамках реалізації проекту «Стратегія туристичного розвитку міста Луцька» та має стати основою для рекламно-сувенірної продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Sid Vicious Показати IP 24 Листопада 2009 09:15
Як на мене - це повна туфта. І взагалі, що значить логотип міста? Герб - зрозуміло. А логотип? І взагалі, хто це вважає Луцьк подарунком для себе?
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2009 09:35
Тут є історична традиція? Тут є якийсь натяк, що це Луцьк? Тут є оригінальність? Ні! Вихолощено і без душі
Сергій Показати IP 24 Листопада 2009 09:46
Не розумію, в чому полягає привабливість такого логотипу. Лайно.
Дядечко Показати IP 24 Листопада 2009 09:54
Ніякої індивідуальності. Я проти.
VSC Показати IP 24 Листопада 2009 09:57
Полная лажа
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 10:18
Извините за откровенность - но что это за хрень? Согласен, не надо зацикливаться только на замке Любарта, но вот это чудо? Ёпт, если кто то из чиновников города читает этот сайт и коменты к постам, подумайте, что вы творите.Кто лобирует этот проект? Кому выгодно именно эту чепуху, абсолютно не связанную с Луцком толкать на логотип города?Такие рисунки делаются как максимум на рождественские продуктовые пакеты, но никак не логотип обласного центра Украины.Подождём результатов голосования.
Юка Показати IP 24 Листопада 2009 10:20
як на мене цілком гідна пропозиція - коротко і ясно, без зайвих метаморфоз
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 10:23
Обращение к товарищам, ответственным за вывешивание инфы на сайте: 24 ноября сегодня, календарь показывает, что сегодня вторник а не среда, не вводите в заблуждение народ:) к Юке: что кратко - то видно, а вот что ясно?:)
editor Показати IP 24 Листопада 2009 10:28
Николай, сьогодні саме ВТОРНИК а не середа. %-)
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 10:29
Не удержался, решил озвучить асоциативное мышление,которое пришло на ум, когда я разглядывал этот "проект" логотипа: тыц - бердыць и сверху бантик:)
VSC Показати IP 24 Листопада 2009 10:37
Коля, что с утра куришь? :)
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 10:53
:) я вообще то курю только сигареты, настоящие:) но вот изобретатели этого логотипа, похоже, сидят на более взрослых энергетиках:)
Гість Показати IP 24 Листопада 2009 11:25
Побачите, що автора цього геніального логотипа древнього міста Луцька визнають кращим. Ваші зауваження насправді всім до одного місця. Через ЗМІ всім втовкмачать, що це "цілком гідна пропозиція - коротко і ясно, без зайвих метаморфоз"- (Юка 24 листопада, 10:20). Як донині жило місто без такого тягового логотипа? Потім міськрада нагородить автора дуже солідною грошовою премією і з бюджету додаткого виділить чималу суму на розкрутку і популяризацію каляки-маляки. Відразу після цього засядуть міські мужі і приймуть рішення, що на всіх товарах, що виробляються у Луцьку обов"язково має бути присутнім цей логотип. А за нанесення логотипу на товар буде ввседено особливий податковий збір і т. д. і т. п. Аналогічна тупа тема відмивання грошей була прокручена кілька років тому в одному з обласних центрів країни. Кому цікаво, то в інтернеті нетяжко знайти цю інформацію.
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 11:31
Погодьте,я чего то не могу понять,это логотип города? или для рекламно-сувенирной продукции? давайте отделять - котлеты в одну сторону, мух же в другую.И,(как говорила Нонна Мордюкова в знаменитом фильме) " эта дурацкая фраза" подарунок для тебе. какой подарок? кому? зачем? по какому поводу? повторюсь, возможно этот рисунок будет уместен на рожденственских подарках, но никак не как логотип Луцка.
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 11:49
ок. У меня очень много друзей и знакомых разбросанно по разным городам Украины, России,дальнего зарубежья.Вот я привезу им, допустим, хорошую книгу, где рассказывается об истории Луцка,его героическое и трагическое прошлое,развитие в современных условиях. и так далее...На титульном листе будет стоять вот этот логотип,меня спросят:а что он обозначает? что мне ответить? если я сам не понимаю, что обозначают эти четыре разноцветных кубика с бантиком, и какое это имеет отношение к городу, с более чем 900 летним стажем жизни.Кто нить дайте ответ.
Аноним Показати IP 24 Листопада 2009 12:01
to Николай: А ви йому скажете - подарунок для Тебе! Невже не ясно)))
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 12:25
угу, подарунок для тебе:) звучит так, типо отмазался:) но если эта эмблема позиционируется как символ целого обласного центра, как она будет выглядеть на муниципальных вещах? едет катафалк с покойником, на капоте этот подарочек пёстрый, и слоган "Подарунок для тебе!" или же на машине пожарной службы, которая с ревом и мигалками несётся на место происшедствия курдэ, вы хоть чем то думали, когда принимали такое решение?:)
Ладомир Показати IP 24 Листопада 2009 12:28
НОНСЕНС, АБСУрД. А кто такая ФЕДИНА???? Почему Чухрай не делает. Он же на этой теме собаку съел!!!
Ладомир Показати IP 24 Листопада 2009 12:34
Плин замініть слово "ЛУЦЬК" на, наприклад "ЛЬВІВ" чи "Рівне". Різниця буде ??? В чому тут оригінальність. Це якисйсь бред!!!! Люди ввімкнули корел чи ілюстаратор шостий раз в житті і вирішили шо вони майстри. Намалювали річ яка зовсім не має відношення до теми. Чим ТАКЕ!!! То краще ніяке! ЛЮДИ ПРОТИ! ЖАХ!!!!!
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 12:51
мне даже лень открывать своё мыло, что бы отписать на ту электронку, что указанна в статье, поэтому буду сдесь высказываться. Если логотип разработан в рамках туристического развития, то почему бы не конкретизировать. например написать "Луцьк-туристичний" Подарунок для тебе. и использовать даный логотип только для рекламно - сувенирной продукции. Зачем вот так громогласно заявлять:Эмблема города!? Эти кубики у меня больше асоциируються с эмблемой киевских каштанов,казалось бы, при чём сдесь Лужков ? (с)Сергей Доренко:)
Dik Показати IP 24 Листопада 2009 13:44
бредові ідеї теперішньої луцьої влади. Пора на пенсію.
Луцк 1965 Показати IP 24 Листопада 2009 13:46
Если кому-то надоел замок Любарта,то только потому что кроме наличия банальных фото никто не хочет думать. Замок Любарта можно представить по разному(это для молодых дизайнеров )
miscman Показати IP 24 Листопада 2009 14:33
В Луцька немає потреби у ще одному візуальному символі, як на мене. Але використовувати логотип все ж доцільно, може, не цей. Давайте громадою візьмемо пензлі в руки і спробуємо самі помалювати, і іншим показав. От я вже помалював: http://miscman.livejournal.com/7364.html
Гість Показати IP 24 Листопада 2009 15:24
Щодо конкретної картинки. Цитата з тексту: "працювала група дизайнерів". Можна подумати, що одному чи двом пупи розв"яжуться, щоб намалювати таку картинку. Без цілої групи дизайнерів ну аж ніяк не обійтись. Нехай буде так, якби не знали цих "професіоналів": племінники, коханки, блазні і т. п. Чому ж тоді дивуватися, якщо такі відповідальні речі доручають таким людям. Професіоналізмом тут навіть не пахне.
Dmytro Показати IP 24 Листопада 2009 15:54
Жахливий логотип для Луцька, це буде асоціація лише з подарунковим пакетиком, а не із самим містом!
Юка Показати IP 24 Листопада 2009 16:20
альо, народ, а де ви були разом зі своїми ідеями, пропозиціями, скаргами, коли проект виносився на всенародне обговорення (про що, до речі, повідомлялося у пресі) і всіх небайдужих запрошували на громадські консультації в Палац культури. А замість того, щоб це зробити, ви всі такі мудрі тут тепер ганите усі ідеї і показуєте які ж небайдужі до рідного міста!!!
Юка Показати IP 24 Листопада 2009 16:28
хоча, погоджуюсь, гордість рідного міста - замок Любарта, можна було теж десь втулити. Але ж це не остаточний варіант, тому дєрзайте, усі, хто не байдужий представити на осуд щось гідне, крім безпідставних звинувачень та слів незадоволення!
Dmytro Показати IP 24 Листопада 2009 17:24
2 Юка Скажи чесно, ти хочеш бачити ОЦЕ офіційним логотипом міста?
Николай Показати IP 24 Листопада 2009 17:36
меня немного смущает трактовка с грифом "довідково".Тоесть сам логотип разрабатывался под достаточно определённым углом зрения,а конкретней - в целях туристической пропаганды города. Как же он может символизировать ВСЕ сферы жизни Луцка? Если это чудо будет использоваться только в этих целях - нивапрос, да и то с натяжкой. Но быть символом ЦЕЛОГО города, извините, как то несерьозно
Ірина Показати IP 24 Листопада 2009 17:53
Логотип жахливий! І чим у вас там займається та дизайнерська група, оспівана вами?! В ній підлітки чи що?
Назар "Волинська правда" Показати IP 24 Листопада 2009 18:21
У Мене таке враження, що той, хто "придумав" такий логотип, або стирив лого Windows, або придумав для Windows нову версію лого. На цьому зображенні, у мене не виникає жодних асоціацій з нашим містом Луцьк - шукайте кращі роботи
Юрист Показати IP 24 Листопада 2009 19:11
"...ти хочеш бачити ОЦЕ офіційним логотипом міста?" - черговий раз переконуюсь що тут дописують розумово-обмежені особи з легкими ознаками дебільності! Зробили із звичайного рекламно-промоційного логотипу герб міста!!! Який нахрен офіційне лого? Таких графічних тем може (і повинно) бути безліч!!! P.S. Вибачте дауни що до вас долучився, більше не буду!!!
Аноным Показати IP 24 Листопада 2009 19:40
Скільки народу було проти памятника бандері біля РАГСу? І шо, помогло? люди на тому бабки заробляють, а ви їм мішаєте. Та якщо буде вигідно, вони замок Любарта розберуть по цеглині. Час все виправить, та гроші платників податків - майбутніх виборців, буде потрачено.
Юка Показати IP 24 Листопада 2009 20:03
ДО Dmytro: саме ЦЕ як остаточний варіант, звісно, ні. над лого треба ще чимало попрацювати, але загальний концепт подарунка нормальний. просто треба з ним ще "погратися", щоб знайти саме те, влучити в ціль (тільки, звісно, "стріляти" треба ФАХІВЦЯМ, які щось тямлять у цьому)
вого КРОК Показати IP 24 Листопада 2009 21:04
Берем http://it.tut.by/img/news/96513b.jpg (майже зберігаєм кольороподіл)додаєм шрифтовий стиль http://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/thumb/3/3a/Eurovision_Song_Contest_logo.svg/248px-Eurovision_Song_Contest_logo.svg.png й отримуємо цей кріааатіффф!!Примітивненький плагіат(((
Dmytro Показати IP 24 Листопада 2009 21:55
2Юка Але ж тут нема жодного натяку, що це Луцьк, на мою думку логотип в першу чергу має асоціюватися із Луцьком! бо прив`язати подарунок, як символ Миколая, то імхо смішно та недоречно!
amilkar Показати IP 24 Листопада 2009 22:24
Схоже на логотип з упаковки віндовса. Своє щось придумати важко? Одиниця з мінусом.
seal Показати IP 24 Листопада 2009 22:32
Я би такий подарунок здав назад в магазин. І не факт, що у всіх Святий Миколай асоціюється саме з подарунками. Згідний, що у більшості. Але пригадайте, що Святий Миколай приносить замість подарунків не зовсім слухняним.
вого КРОК Показати IP 24 Листопада 2009 22:36
"ВН" вношу пропозицію!!!..."..на сьогоднішніх громадських консультаціях його визнали гідним представляти місто"-влаштувати альтернативне онлайн консультацію-голосування на"ВН" що до цього чуда візуаліазації.Хто-ЗА,хто-ПРОТИ,хто-мла..утримався!!Й результати самі скажуть за себе.Голосую немедля:Я-ПРОТИ((
Лучанка Показати IP 25 Листопада 2009 10:05
Можливо, варто донести до наших депутатів ці відгуки? Адже не кожна новина чи подія отримує такий шквал відгуків. І це теж громадське обговорення, на яке посилаються так звані творці так званого логотипу. Спасибі вам, Волинські новини!
РОНІН крок Показати IP 25 Листопада 2009 11:27
ГОЛОСУЮ : Я ПРОТИ РЕКЛАМИ ЛОГО ВІНДОВС!
Юрій Показати IP 25 Листопада 2009 13:06
по-перше, добре що є ця концепція логотипу і сам логотип, це плюс. по-друге, добре що він сприймається неоднозначно. по-третє, куди приходити зі своїми ідеями?
додік Показати IP 25 Листопада 2009 14:13
ну понятно, шо більшість коментів написано дизайнерами, тіпа - зачепило за живе (а чим я гірший). Ще частина - кому традиційно захотілось покритикувати, ще частина мабуть налаштовані на конструктив - пропозиція до організаторів цього шоу - робіть громадські слухання/консультації/ше там чого/збір пропозицій/тендер і оголошуйте його просто на відгуках, шоб потім деякі не сказали, шо "я не знав/не чув/не бачив, того й не прийшов на слухання. Ми маємо логотип міста, як індикатор байдужості - добре хоч шо відгуки в онлайті пішли, тепер ше хай люди в офлайні підуть і доведуть свою спроможність шось запропонувати натомість. Короче, цю тему тре обговорювати в широкому (не в плані чиновників із різних відділів), а з дизайнерами, піарниками, партнерами/бізнесменами із сфери тур., туристами, можливо... рішення за організаторами: оголошуйте зустріч, хай імениті дизайнери сходяться і впарюють один одному про візуалізацію і пальці заламуть собі при цьому слові...
Лучанка Показати IP 25 Листопада 2009 14:23
Не скидайте з хворої голови на здорову: не треба бути дизайнером, щоб оцінити цю примітивну муру.
Evil Показати IP 25 Листопада 2009 14:24
Бяка, ну что не говорите, но где тут Луцк? И при чем тут подарок туристу? Мне кажется, фигня полная как на мой обывательский взгляд и вкус.
LukeSF Показати IP 25 Листопада 2009 15:27
нема слів... а якійсь взагалі офіційний конкурс був? чи оце одразу групі "дізайнерів" пощастило працювати над єдино можливим варіантом? Та в Луцьку купа людей які вміють і хотіли б прийняти участь в такому конкурсному відборі... Чому не можна було нормально організувати? Хай вже потім та офіційна група дороблювала... І взагалі... є ж гарний взірець Львів... http://city.lviv.ua/upload/Vizytka/Geralduka/lviv_promotion_new_big.jpg Треба як мінімум не гірше... а виходить навпаки
miscman Показати IP 25 Листопада 2009 16:12
Раптово подробиці: логотип розроблявся рік часу; замок на ньому бачити відділ туризму не хоче; його обговорюватимуть ще не раз, і швидше за все приймуть якийсь зовсім інший; буде це (посилаюся на Моклицю) аби через рік. + ще: друзі-коментатори, може, нам справді треба якийсь громадськийй нет-майданчик саме для пропозицій?
Kursyv Показати IP 27 Листопада 2009 13:22
Логотип повиненнести якесь смислове навантаження, створювати асоціативний ряд. Лого Львова (див. посилання зверху) передає старовинність міста, різноплановість, поєднання сучасності з минулим. А слоган "Відкритий для світу" сприймається, як запрошення. Стилістика зображень Луцька і Львова досить схожа, але луцький логотип не викликає асоціацій, і, приєднуюсь до Лучанина — в ньому дійсно немає душі.
Юрко Червоний Показати IP 11 Листопада 2011 00:16
Логотип — УГ повне! Стилістика, шрифти і кольори — повна лажа!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus