USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Любомльщині навчали керівників та працівників кадрових служб

15 Грудня 2008 13:40
У Любомльському районному центрі зайнятості відбулося навчання керівників та працівників кадрових служб підприємств сільського та лісового господарств, будівельних організацій та комунальних підприємств на тему: «Діяльність підприємств, організацій, установ в сучасних умовах на ринку праці», – повідомляють 15 грудня «Волинські Новини».
Як інформує сайт Любомльської РДА, директор центру Святослав Гаврилюк проінформував присутніх про стан ринку праці у районі, можливості служби зайнятості. Державний інспектор праці Віталій Рачук розповів про основні порушення законодавства при оплаті праці, які найчастіше зустрічаються, та наголосив на легалізації робочих місць, укладанні колективних договорів.
Також звертали увагу на те, що кваліфікована праця повинна оплачуватися згідно з тарифними ставками, а не за розміром мінімальної заробітної праці, на порядок звільнення працівників у зв’язку із скороченням штату. Тенденції соціального захисту населення в сучасних умовах на ринку праці висвітлив начальник відділу з питань праці районного управління праці та соціального захисту населення Петро Пархомук.
Звертали увагу на атестацію робочих місць, працевлаштування інвалідів та тривалість щорічної відпустки, проходження альтернативної служби, виплату заробітної плати у конвертах, що позбавляє працівників соціального захисту в повному об’ємі. Актуальним питанням нині є питання захисту прав неповнолітніх громадян.
Саме про дотримання законодавства при працевлаштуванні неповнолітніх розповіла Наталія Зінчук, головний спеціаліст служби у справах дітей. Чим та як може допомогти служба зайнятості в умовах соціальної нестабільності — про це інформувала начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Руслана Омелянюк, наголосивши на доцільності працевлаштування на дотаційні робочі місця, організацію громадських робіт як за кошти ФЗДССУВБ так і за кошти підприємств. На завершення заходу підбили підсумки мовленого, визначилися з плануванням роботи на 2009 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus