USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«На нас теж тиснуть», - «Свобода»

30 Листопада 2010 10:29
Твердження про те, що на членів ВО «Свобода» під час виборів голів районних рад Волині не чинився тиск, - брехливе, - заявляють у волинському осередку партії.
Таку заяву «Свобода» на Волині поширила у відповідь на припущення експертів Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Нагадаємо, в нещодавньому підсумку подій тижня експерти Центру заявили: «Опозиція в особі ВО «Свобода» належно виконує свою роль - заслужено і нещадно критикує побратимів по опозиційній ніші за співпрацю з Партією регіонів та підкреслює стійкість і порядність власних депутатів. Однак, дивним виглядає те, що тільки представники «Свободи» зуміли вистояти від «шаленим» пресингом, а всі інші депутати піддались. Складається враження, що влада цілеспрямовано, через тиск на усі партії, окрім «Свободи», намагається піднести у очах виборців політичну силу Олега Тягнибока. Чи підтвердиться це припущення покаже час».

Волинська обласна організація ВО "Свобода" заявила, що вважає таке припущення «тенденційним та провокаційним».

«Голову Іваничівської районної організації ВО "Свобода" Юрія Опекана звільнили з посади начальника Іваничівського районного управління юстиції за те, що відмовився стати "тушкою". Голові Старовижівської районної організації ВО "Свобода" Івану Омельчуку досі не повернуте його майно, безпідставно вилучене правоохоронцями у вересні», - назвали «свободівці» факти тиску на них.

«Зараз стоїть питання про звільнення з посади заступника начальника відділу освіти Ковельської РДА Юрія Поліщука. Причина - його голосування у районній раді не за кандидата від Партії регіонів», - запевняють у ВО «Свобода».

«На багатьох підприємців, обраних до райрад від ВО "Свобода", чиниться тиск шляхом численних перевірок контролюючих структур», - додають у «Свободі».
Чому принциповість "Свободи" дивує політологів? Лібералам, напевне, не зрозуміти такої поведінки "свободівців". Бо "Свобода" прийшли у ради, щоб показати інші принципи політики, які базуються на ідеологічних принципах, а не меркантильних інтересах», - йдеться у заяві.

«Свобода» ще до виборів застерігала своїх колег по опозиційному табору від зрадників у їх лавах. У відповідь ми отримували запевнення у "очищенні" виборчих списків, клятви кандидатів на Біблії і підкилимні звинувачення у нібито "вигідності" "Свободи" для Януковича, які поширювалися в пресі.

Незважаючи на це, "Свобода" заявляла про готовність до об'єднання у місцевих радах з іншими силами, опозиційними до Партії регіонів і її сателітів. Ми запевняли - "тушок" у "свободівських" фракціях не буде», - йдеться у заяві.

«Ми були готові разом з іншими, так званими демократичними силами, формувати більшості в місцевих радах Волині, беручи відповідальність за стан справ у області, районі чи місті. Ми не приховували свій вибір: кожен депутат-"свободівець" демонстрував заповнений бюлетень із позначкою на користь кандидата на посаду голови ради від опозиційної до Партії регіонів політичної сили», - кажуть «свободівці».

«Саме за нашої підтримки Ратнівську районну раду очолив представник "Нашої України", Рожищенську, Турійську та Ковельську районну ради - представники ВО "Батьківщина". У всіх інших випадках (яких більшість) ми критикували прояви зради та "тушкування" серед демократичних сил і заявляли про свій перехід до опозиції - у Волинській обласній раді, районних та міських радах, де націонал-демократи пішли на співпрацю з "регіоналами" і їх сателітами. Це логічно: "Свобода" не може бути у більшості, коли головою ради є представник Партії регіонів чи її сателітів», - йдеться у заяві прес-служби партії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Helge Показати IP 30 Листопада 2010 12:44
Чтобы было легче - попросите у Тягнибока вазелин - ему из Москвы подмогнут старшие товарищи...
Пи-жик Показати IP 30 Листопада 2010 23:54
Звільнили - бо руки з попки ростуть, а не через тиск.
Savur Показати IP 1 Грудня 2010 12:06
всіх інших опозиціонерів позвільняли ще пів року тому, а про ваших тільки зараз дізнаємось. напевно регіонали забули що вашу співпрацю так можна вирахувати а зараз після оприлюднення думки політологів згадали. Цікаво а свободівці зарплату в гривня х чи в рублях отримують?
Гм Показати IP 6 Грудня 2010 13:05
Тиск - це ще не шпілівілі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus