USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Складається враження, що влада хоче опозиційності «Свободи», - політологи

29 Листопада 2010 13:36
Дивним виглядає те, що тільки представники «Свободи» під час обрання керівництва районних рад Волині минулого тижня зуміли вистояти під «шаленим» пресингом провладних сил, а всі інші депутати піддались. Складається враження, що влада цілеспрямовано, через тиск на усі партії, окрім «Свободи», намагається піднести у очах виборців політичну силу Олега Тягнибока, - таке припущення зробили експерти Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу.
«Чи підтвердиться це припущення, покаже час», - йдеться у щотижневому аналітичному підсумку подій Центру.
Так, нагадаємо, 23 листопада головою Луцької районної ради обрали представника Партії регіонів Ігоря Волошенюка. За цю кандидатуру голосували, зокрема, і депутати райради від «Фронту змін».
Незважаючи на неодноразові запевнення голови «Фронту Змін» Арсенія Яценюка у неможливості блокування з представниками владної коаліції, в Луцькому районі депутати обрані від цієї партії схоже мають власну думку, - кажуть експерти ЦПАВК.

В Іваничівській райраді іспит на дотримання передвиборчих обіцянок провалили депутати від ВО «Батьківщина» та партії «Фронт Змін»: 24 листопада під час сесії 32 голоси підтримало в якості кандидата на голову кандидатуру представника Народної партії Анатолія Стадніка. Натомість опозиційний кандидат від ВО «Свобода» здобув лише 12 голосів.


24 листопада головою Любомльської районної ради було обрано Святослава Гаврилюка (Партія регіонів), а головою Горохівської - Леоніда Андрійчука (Народна партія), який до цього керував Горохівською райдержадміністрацією.

Загалом, події з обранням голови обласної ради та голів районних рад дають підстави зробити декілька важливих висновків, наголошують експерти.

Зокрема те, що опозиційні сили в черговий раз показали свою слабкість та роздрібненість, а тому зазнали невдач під час обрання керівництва обласної та районних рад.

Отримала своє продовження практика минулих років, коли депутати, незалежно від кольору партійного квитка, після обрання в ради різко забувають про передвиборчі обіцянки і починають керуватися у своїх діях власними інтересами;

Разом з тим експерти Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу наголосили: «Опозиція в особі ВО «Свобода» належно виконує свою роль - заслужено і нещадно критикує побратимів по опозиційній ніші за співпрацю з Партією регіонів та підкреслює стійкість і порядність власних депутатів».

«Однак, дивним виглядає те, що тільки представники «Свободи» зуміли вистояти від «шаленим» пресингом, а всі інші депутати піддались», - додають політологи.
«Складається враження, що влада цілеспрямовано, через тиск на усі партії, окрім «Свободи», намагається піднести у очах виборців політичну силу Олега Тягнибока. Чи підтвердиться це припущення покаже час», - підсумували експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
віталій конський Показати IP 29 Листопада 2010 19:52
Панове експерти мені здається,що ви заказні, або трохи "непрофесіонали".Відповідь на ваші припущення набагато простіша.ВО"Свобода"організація націоналістів.Дисципліна понад усе.Депутат який не згідний з позицією партії складає свої деп.повноваження.Таку присягу прийняв кожний кандидат у депутати в присутності усіхчленів місцевої організації.Ось так панове експерти...
Soldier of fortune Показати IP 30 Листопада 2010 00:11
А ще, кожен депутат від Свободи написав заяву про складання з себе депутатських повноважень з підписом і без числа, та здав керівництву. Ця дуже "демократична" процедура й змусила свободівців бути свобідними від усіляких там сентиментів. Старший наказав - молодший виконав. Ви б лишень бачили цей спектакль. А говорять, що в такий спосіб на фірмах Тягнибока людей на роботу приймають, відразу пишеш заяву на звільнення з підписом і без числа...Тільки так можна побудувати справедливу Українську державу. І, думаєте, не правда - правда. ПР, що "гвалтувала" по районах місцеві депутатські корпуси, аби голосували як слід, діяла теж "демократично": кому посаду, кому кулака під носа, а наприкінці - дулю. Тому ПР вартує Свободи. А наші дупутати - вартують того, аби їх залякували. Бо ці безпринципні хробаки, вартують електорату, що їх обирав, а він (електорат) вартує звання біомаси, бо громадянами їх ще рано називати... Тішить один висновок після аналізу виборів, ми отримали найвищий за роки незалежності відсоток "противсіхів", які, бачачи огидні обличчя майбутніх дупутатів, сказали їм своє рішуче - "Ні", оце позиція гідна поваги, значить ми як суспільство прогресуємо.
Стрийко до Soldier of fortune Показати IP 30 Листопада 2010 10:29
безпринципні хробаки, біомаса, огидні обличчя... Після таких "оптимістичних" слів тобі, як справжньому солдату, залишається лише застрелитись!
Helge Показати IP 30 Листопада 2010 11:33
ВСЕГДА было понятно, что т.н. "свобода" - нормальный и успешный "кремлевский" проект - достаточно посмотреть на объемы и источники их финансирования))) Сегодня, задача у нынешней власти - путем манипуляции в информационном пространстве, попытаться именно на эту "свободу" положить обязанности главного "аппазыцианера" в Украине, чтобы внушить просыпающимся "зомби-электорату" с Востока Украины, что властям мешают "пакращиты життя сиводня" эти проклятые "бандеровцы" )))
Soldier of fortune Показати IP 30 Листопада 2010 14:56
Не дочекаєтеся. воюватиму до останнього. Допоки люди витискатимуть з себе страх перед організаторами усіляких замовних голосувань та рішень

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus