USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На неврожаї картоплі лучанин заробляє тисячу доларів щотижня

6 Вересня 2013 16:53
Картопля цього сезону вродила погано, тому закупівельна ціна висока - 1,7 гривні за кілограм, каже лучанин Дмитро Коваль.
Прогнозує, до середини вересня ціна може підскочити до 2 гривень за кіло.
Сім років Коваль возить картоплю з Волині у Крим. Зізнається, що цього року заробляє до тисячі доларів на тиждень, інформує Gazeta.ua.
«Їжджу селами Луцького, Горохівського і Рожищенського районів. Купляю картоплю за 1,7 гривні за кілограм. Міг ставити дешевшу ціну, але ніхто мені бульбу здавати не буде. Мої конкуренти вже другий тиждень стоять, намагаються купити картоплю за 1,5 гривні. А я вже вдруге машину на Крим гнати буду. На закупівлю і дорогу у мене йде тиждень», - розповідає Коваль.
Закуповує до 10 тонн картоплі.
«Міг би і більше заробити, але приходиться ділитися з даішниками. Вони часто зупиняють. Я за документами не можу везти більше 7 тонн, а везу 10. Якщо не заплачу їм, прийдеться платити штраф, бо заженуть важити машину. За дорогу до Криму віддаю по 2 тисячі гривень», - сказав Коваль.
Аби не повертатися назад порожнім, з Криму везе кавуни, помідори і цибулі. Їх здає оптом на ринку у Луцьку.
«На базарі маю своїх клієнтів. Їм привожу товар і теж відбиваю гроші на бензин. Картоплю в Криму збуваю за 2,7 гривні. Заробляю тисячу гривень на тонні. Серпень і вересень проводжу у дорозі, але на заробітки не скаржуся. Картопля цього року мало в кого вродила. Врожай поганий, тому ціна тільки зростатиме», - прогнозує Коваль.
Запевняє: хто не здасть картоплю у вересні, зимою може ще більше заробити, бо бульба подорожчає.
«У мене кум торік у вересні не здав, зимою теж не продавав, надіявся, що весною заробить добре, а в нього половина картоплі померзла, а половину у льосі затопило, коли повінь почалася. З таким товаром головне не прогадати в часі», - розповів Коваль.
На ринку картоплю продають по 3,5-4 гривні за кілограм.
«Згідно з моїми спостереженнями, якщо картопля вродила погано, то подорожчають крупи. Ще з Криму зателефонував дружині. Думаємо купити 30 кілограм гречки і 20 кіло рису, щоб взимку не переплачувати. На нашу сім'ю цього вистачить», - каже Коваль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
@ Показати IP 6 Вересня 2013 19:50
та ладно цього року є картопля ..це типу базарники ціну набивають
Селянин Показати IP 7 Вересня 2013 20:15
Дядяша дай номер телефону, - хочу здати картоплю. Або приїдь в Маневицький район!
123 Показати IP 8 Вересня 2013 13:10
«Міг би і більше заробити, але приходиться ділитися з даішниками. Вони часто зупиняють. Я за документами не можу везти більше 7 тонн, а везу 10. Якщо не заплачу їм, прийдеться платити штраф, бо заженуть важити машину. За дорогу до Криму віддаю по 2 тисячі гривень», - сказав Коваль. Ну точно по єуропейськи!!
ніла Показати IP 8 Вересня 2013 16:58
Та ладно де вродила на балконі.
ніла Показати IP 8 Вересня 2013 17:02
Тільки той хто не копав а може і незнає як вона росте може розказувати що вродила та ладно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus