USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На обліку луцької кримінально-виконавчої інспекції перебуває 590 осіб

24 Жовтня 2008 15:35
Чергове засідання Спостережної комісії при виконкомі Луцької міської ради під головуванням заступника Луцького міського голови Анатолія Пархом’юка відбулось у приміщенні кримінально-виконавчої інспекції міста. Одним із завдань виїзного засідання комісії було ознайомлення з роботою інспекції, – повідомляють 24 жовтня «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Луцької міської ради, за словами голови кримінально-виконавчої інспекції Ольги Захарчук, їхня структура займається контролем за особами, які за рішенням суду позбавлені права займати окремі посади, забезпечує проходження виправних  та громадських робіт умовно засудженими.
На обліку інспекції на цей момент перебуває 590 осіб, серед яких 21  неповнолітній, до того ж троє з них – хронічні алкоголіки. А найбільше серед засуджених до громадських робіт – чоловіки за ухилення від сплати аліментів.
До виправних робіт засуджена 21 особа, з яких, згідно рішення суду, щомісячно стягується сума в розмірі від 20% заробітної плати. Серед повноважень інспекції – допомога засудженим у вирішенні питань юридичного характеру (наприклад,  відновлення документів) та допомога у працевлаштуванні через Міський центр зайнятості.
Справи ведуть 6 інспекторів, хоча, відповідно до міжнародних норм на таку кількість «підопічних» мало б бути понад 30. Спостережна комісія міської ради та кримінально-виконавча інспекція узгодили спільні заходи взаємодії. Зокрема учасники обговорення розглянули перспективу контролю громадських організацій над проходженням громадських робіт умовно засудженими.Останнім пунктом спостережна комісія погодила подання від Луцького слідчого ізолятора щодо дострокового звільнення окремих засуджених на поруки міста.
Довідково:
Спостережна комісія Луцької міської ради складається з посадових осіб міської ради та представників громадських організацій.
Її основні  завдання: спостереження за організацією громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання; контроль за сприянням органам і установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених та створенні належних умов для їх утримання, залучення до цієї діяльності громадських організацій, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та громадян; контроль за організацією виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання; контроль за наданням допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus