USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На платних дорогах України гроші збираються брати не у всіх

2 Вересня 2013 16:07
На платних дорогах України гроші збираються брати не у всіх. Про це повідомив екс-глава «Укравтодору», депутат Володимир Демешкан, пишуть «Вести».
«Думаю, що за рахунок того, що для вантажівок проїзд буде дорожчим, пасажирських перевізників від плати звільнять. І спецтранспорт - швидка, міліція - буде їздити безплатно», - зазначив Демешкан.
Зазначимо, в кінці 2014 року в Україні планують почати будувати першу платну дорогу – «Рівне - Краковець – Львів». В цілому планується звести шість таких доріг.
Згідно з попередньою інформацією, для легкового авто кілометр шляху коштуватиме 30 копійок, а для вантажівки - гривня. Зі слів глави «Укравтодору» Євгена Прусенка, перший концесійний конкурс відбудеться на початку 2014 року. «Плануємо розглянути різні проекти. Якщо на дорозі буде достатня інтенсивність руху, а значить, і висока окупність, то її зроблять платною для водіїв. Якщо ж трафік буде низьким, то після початку експлуатації платити певну суму інвесторам буде держава, а не водії», - заявив Прусенко.
Водночас співголова Ради автомобілістів Кабміну Віталій Павлов повідомив, що з потенційними інвесторами вже здійснюють переговори, однак точних домовленостей ще немає. «Кардинально нічого не зміниться - гроші брати будуть, а стежити за інфраструктурою - ні. Що стосується пасажирських перевезень, то все буде залежати від того, як домовляться власник дороги і компанії. Але швидше за все, ці витрати ляжуть на плечі пасажирів - ціна проїзду автобаном ввійде у вартість квитка у вигляді якихось податків», - сказав Павлов.
Самі водії заявляють, що готові платити, лише б дороги були кращими. «Я тільки за! Навіть якщо частину грошей доведеться віддавати зі своєї кишені. Якість покриття буде іншою, а це - економія на амортизації машини, не кажучи вже про свої нерви», - сказав водій автобуса «Київ – Черкаси» В'ячеслав Фроляк.
До слова, раніше прем'єр Микола Азаров заявляв, що в Україні невигідно будувати якісні дороги.
ЧИТАТИ ЩЕ: СКІЛЬКИ В УКРАЇНІ КОШТУВАТИМЕ ПРОЇЗД ПО ПЛАТНІЙ ДОРОЗІ?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тукн Показати IP 2 Вересня 2013 17:03
Якщо брати плату, то треба ще брати на себе грошову відповідальність за наслідки використання дороги, бо ями є і будуть, а в країні ще не навчані швидко і якісно усувати проблему бездоріжжя.
прогноз Показати IP 2 Вересня 2013 22:00
дорога Луцьк-Львів вже платна... досить один раз проїхатись і за підвіску плати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus