USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На «Поліське літо» грошей поки немає

30 Січня 2012 17:31
Коштів на проведення щорічного фестивалю «Поліське літо з фольклором» у міській казні немає.

Про це йшлося під час засідання освітньої комісії у мерії 30 січня.

Так, під час сесії міської ради депутати вирішили, що питання про фінансування «Поліського літа» має розглянути комісія.

Як розповіла начальник управління культури міськради Тетяна Гнатів, потреби у галузі культури цьогоріч – 625 тисяч гривень. Натомість у міському бюджеті заклали дві третини від потреби – 400 тисяч гривень.

Гнатів розповіла, що для того, аби вкластися у відведену суму, потрібно скорочувати фінансування певних проектів. «На початку року ми уже зекономили на різдвяних заходах», - проінформувала вона.

Начальник міського управління культури вважає, що надалі економити на заходах, фінансування яких обмежується кількома тисячами гривень – недоцільно. Тому варто розглянути обсяги фінансування щорічного фестивалю «Поліське літо з фольклором».

Як розповіла Тетяна Гнатів, бюджет фестивалю складає 800 тисяч гривень. Коштами мали допомогти Міністерство культури України, Волинська обласна рада та Луцька міська рада. «Міністерство культури та облрада поки не затвердило кошторис», - сказала Гнатів.

Тому комісія вирішила поки зняти з плану витрати на «Поліське літо», але за умови, що у процесі бюджетного року міська казна виділить на фестиваль 200 тисяч гривень.

Так, фестиваль виключили із загального плану фінансування.

Депутати, які входять до складу комісії, вважають, що це оптимальний вихід із ситуації.

Насамкінець вони зобов’язали Тетяну Гнатів не пізніше травня внести питання про фінансування «Поліського літа з фольклором» повторно на сесію міської ради.

Довідково:

Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором» відбувається у Луцьку з 1994 року.

Фестиваль проходить під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF), що діє при ЮНЕСКО. Організаційний і мистецький рівень фестивалю був високо оцінений міжнародними експертами з питань проведення фестивалів. Саме завдяки «Поліському літу з фольклором» Україна у 1996 році на засіданні Генеральної Асамблеї CIOFF була прийнята 69 повноправним членом цієї авторитетної організації.

«Поліське літо з фольклором» - єдиний фестиваль в Україні, який повністю відповідає усім вимогам, викладеним в наказі Міністерства культури і мистецтв України «Про затвердження порядку, організації і проведенні в Україні Міжнародних фестивалів народної творчості».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Патруль Показати IP 30 Січня 2012 18:04
Нас намагаються винищити до решти!.. 0_о Вакцини проти кору та краснухи для дорослих взагалі немає, для дітей її лише 40% від усієї потреби. і то при тому, що для створення колективного імунітету потрібно як мінімум 95 %. А цьогоріч уже діагностовані спалахи цих хвороб у нашому рідному місті. А чому так? У КАЗНІ ОБЛАСТІ ТА МІСТА НЕМАЄ КОШТІВ! Сходи до залізничного вокзалу залишили немало людей каліками. Що вже казати про сучасний період ,коли вони взагалі покриті льодом? А ЧОМУ НЕ ВІДБУВСЯ РЕМОНТ? А В МІСЬКІЙ І ОБЛАСНІЙ КАЗНАХ НА ЦЕ НЕМАЄ КОШТІВ. На проблемах охорони здоров*я і ремонту східців справа не зупинилась. ВЛАДА ПОЗБАВЛЯЄ СОТНІ МЕШКАНЦІВ СВОГО РЕГІОНУ І КУЛЬТУРНОЇ ВІДРАДИ. А, народ, ОБДІЛЕНИЙ КУЛЬТУРНО, втрачає здатність жити, мимоволі переходячи на примітивне існування.
Незнайомка Показати IP 30 Січня 2012 19:13
Ну це взагалі не влазить ні в які ворота. Вже й туди дісталися. Як вам не соромно, це ж такий шикарний фестиваль, де дійсно ми показуємо весь свій талант, свою молодь. Ми горді за наших дітей і їх керівників, які душу туди вкладають. Трохи треба думати!
Zavtramen Показати IP 30 Січня 2012 21:15
ПОЗОР!!! Один из немногих профессионально сделанных культурных проектов на Волыни - визитная карточка нашей области и тот не вписывается в концепцию МЕСТНОГО ЖЛОБЬЯ, случайно оказавшегося у власти....!!!
ZAVTRAMENU Показати IP 31 Січня 2012 10:38
ПЕРШ НІЖ ПРО ЩОСЬ ГОВОРИТИ НЕОБХІДНО РОЗІБРАТИСЬ ПО СУТІ. САМЕ ЗАВДЯКИ МІСЦЕВІЙ ВЛАДІ І ВІДБУВАЮТЬСЯ ТАКІ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКІ ЗАХОДИ.ПИТАННЯ ДО МІНІСТЕРСТВА, ЧОМУ НЕ НАДАЛИ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПРО СВОЮ ДОЛЬОВУ УЧАСТЬ У ФІНАНСУВАННІ ФЕСТИВАЛЮ.НАПЕВНО ЦЕНТРАЛЬНІЙ ВЛАДІ НЕ ДО РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ ТА МИСТЕЦТВА В УКРАЇНІ.
він Показати IP 31 Січня 2012 10:41
на скільки мені відомо фестиваль проходить раз у два роки.Дякуючи таким імпрезам світ знає про нашу державу а ми маємо змогу познайомитись із культурою інших народів тим більше, що все проходить безкоштовно. Ганьба такій владі яка думає про одне, як би тільки вчасно увірвати щось для себе.Ганьба!!!!!!!!!!!!!
іра Показати IP 31 Січня 2012 10:49
Дуже іцкаво хто входить до складу комісії?Це напевно люди ,які абсолютно не мають в тому свого інтересу.Відкату ж нема. Тому для чого пнутися.Ганьба владі!!!!!!!!!!!!!!!!
він Показати IP 31 Січня 2012 11:18
Цікаво,а камерційний захід НІЧ У ЗАМКУ цього року буде? Цікаво чи пані Гнатів відстояла свій проект? Іскільки коштує він? Але в принципі, ХТО ПРО ЦЕ буде в голос говорити,
ольга Показати IP 31 Січня 2012 16:02
тепер Гнатів 100% розчистила собі дорогу для піару
Сурма Показати IP 1 Лютого 2012 17:24
Знов та Гнатів зробила гарну міну при поганій грі... Вона заощадила на різдвяних святах?!.. Просто недбало віднеслась до своїх обов'язків та зіпсувала свято повною дезорганізованністью, а зараз намагається нас впевнити у тому, що це були продумані благі наміри. Їй дуже зручно запускати свої рученята до місцевої казни та проводити, якісь заходи. А попробуй, як інші керівники пошукати спонсорів, залучити бізнес та громадськість. Зараз їй буде легко списувати грошики, адже в підпорядкування Гнатів передали два новостворенних комунальних підприємства, які не відомо яким місцем дотичні до управління культури. А може причина у тому, що вона є своячницею заступника міського голови пана Кравчука?!
Кузя Показати IP 1 Лютого 2012 17:49
Вже та ГНАТІВ задовбала своїм ПІАРОМ. Як не відстояти візитну картку нашого міста цим фестивалем? Звичайно, що Ніч в Замку для неї - найважливіше. Це ж велика комерція!!! А "Поліське літо..." - фестиваль для людей. Не можна зрозуміти реакцію нашої влади. Чому комерція стала вище за духовність. Чи довго ще чекати??? Коли ж закінчиться цей піар???
Ізя Мендельштайн Показати IP 1 Лютого 2012 21:07
дайте нам з Рабіновічєм ці гроші, і ми проведем ДВА поліських літа. одне з фольклором, друге без
спостерігач Показати IP 5 Лютого 2012 18:37
я був присутній на фестивалі поліське літо цілий тиждень і був вночі в в Луцькому замку це все шикарно якщо ці два дійсва коштують так само то потрібно вибирати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus