USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Україну та Волинь насувається африканська чума. ФОТО

26 Вересня 2013 12:25
В Україні, зокрема і на Волині, намагаються не допустити проникнення зі сторони Росії та Білорусі небезпечного вірусу африканської чуми, якою хворіють свині. З цією метою перекрили пункти перетину державного кордону з цими країнами, а також проводиться ряд запобіжних заходів.

Про це йшлося сьогодні, 26 вересня, під час відеоселекторної наради в управлінні прикордонного загону. Так, доповідачі зазначили, що з вчорашнього вечора рух транспорту в пустках пропуску через кордон України з Білоруссю та Росією був призупинений до особливого розпорядження. Всі автомобілі з місцевих пунктів пропуску направляють до найближчих спеціально обладнаних місць контролю.

Як зазначили учасники наради, така ситуація в Україні складається вже не вперше – минулоріч ця хвороба з’явилась у Запорізькій області. Правда, тоді спільними силами вдалося не допустити її розповсюдження.

Чого очікувати у ситуації, яка склалась сьогодні, поки не зрозуміло. Але в Росії вже на офіційному рівні говорять про те, що держава не в силах впоратись з проблемою. Тому наші сусіди прогнозують розповсюдження вірусу – зокрема і через Україну.

Не набагато краща ситуація склалась і в Білорусі. Там у двох проблемних регіонах вже знищили більше 20 тисяч голів тварин.

Також, зі слів учасників відеоселектору, потрібно організувати особливий контроль проблеми нелегального перетину кордону та міграції диких кабанів. Адже вірус вражає, кажуть, не тільки свійську худобу, але й диких тварин. З цією метою посилили контроль на кордонах з Росією та Білоруссю, заборонили мисливство в наближених територіях.

Згідно з розпорядженням Кабміну, обмежений рух на 29 пунктах перетину державного кордону з Росією та 8 – з Білоруссю. Що стосується Волині, то повністю перекритий рух автотранспорту на пунктах пропуску Гута та Самари. На ділянці Тур рух дозволений лише пішоходам, та й у вихідні дні.

Перший заступник начальника Луцького прикордонного загону та начальник штабу підполковник Шевченко зазначив, що місцеве населення проінформували про ситуацію, яка склалась. Проводяться запобіжні заходи на місцях та посилений контроль особистих речей громадян. Також, встановлені спеціально обладнані місця для тимчасового зберігання сміття і харчових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Амєлія Показати IP 26 Вересня 2013 12:42
А які заходи робить Обласна адміністрація?
Юлія Показати IP 26 Вересня 2013 13:19
Виділять гроші і порозпихають по кишенях.
АСЯ Показати IP 26 Вересня 2013 13:56
То що азіров приєзджаєть на волинь....
Ха Показати IP 26 Вересня 2013 17:33
Брехня. Нема ніякої чуми, позавчора з Пінська приїхав. Бацька пулю пустив, а всі повелись. Самі білоруси навіть не вірять.
бу-га-га Показати IP 26 Вересня 2013 19:32
За хароші бабки погранці з митниками не тільки африканську чуму пустять... Ще й самі чесно заробленими джипами по селах порозвозять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus