USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На узбережжі встановили скандальну статую вагітної жінки зі здертою шкірою. ФОТО

17 Жовтня 2012 12:22
Автором 20-метрової скульптури – вагітної жінки, у якої з одного боку здерта шкіра, та видно навіть плід, - є скандальний британський художник Деміан Хьорст. Скульптура викликала неоднозначну реакцію в місцевих жителів.

Про це інфомує ТСН.

Так, мешканці британського містечка Ільфракомб наступні 20 років зможуть «милуватися» роботою всесвітньовідомого художника Деміана Хьорста. На узбережжі курорту встановили 20-метрову статую оголеної жінки при надії, у якої з одного боку здерта шкіра та видно всі нутрощі, зокрема, і плід в утробі матері.

25-тонна скульптура зі сталі та бронзи отримала назву Веріті, що в перекладі з англійської означає «Істина». За словами Хьорста, вона є «сучасною алегорією істини та справедливості». У лівій руці гола вагітна жінка тримає меч, у правій - ваги правосуддя, а стоїть вона на постаменті з книг по юриспруденції.

Скульптура вже викликала шквал критики в місцевих жителів, які назвали її аморальною, обурливою, непристойною та вульгарною. Якщо подивитися на скульптуру з лівого боку - то це звичайний силует оголеної жінки при надії, з правого ж вона радше схожа на анатомічний навчальний посібник, оскільки автор зняв із неї шкіру.
Утім, у неоднозначної статуї знайшлися й прихильники серед місцевих жителів. Так, коли місцева влада вирішувала, чи встановлювати сучасний витвір мистецтва в приморському вікторіанському містечку, до ради надійшло близько 100 листів «проти» та 177 – «за».

Чиновники ж сподіваються, що робота всесвітньовідомого художника допоможе принадити туристів у місто, що сприятиме економічному зростанню. Додамо, статую Хьорст передав Ільфракомбу в безкоштовну оренду строком на 20 років. Сам же художник в цьому місті володіє рестораном.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Цікавий Показати IP 17 Жовтня 2012 12:57
А як то, при надії???
фваіфі Показати IP 17 Жовтня 2012 13:51
по російськи "на сносе" — О состоянии беременной женщины перед скорыми родами, о последних днях беременности
Чуйна Показати IP 17 Жовтня 2012 14:56
Ще той збоченець! Сальвадор Далі відпочив би)
фваiфі Показати IP 17 Жовтня 2012 17:28
кто вас вчив російської мови?! немає такого "на сносе"!!! є "на сносях"!!!!!!!!!!
фіафів Показати IP 17 Жовтня 2012 17:42
При надії - дуже гарно. Гарна у нас мова!. ))
N Показати IP 18 Жовтня 2012 12:54
Боже, як задовбали уже різні ненормальні, які "творять" свої дебільні "шедеври" і глибоко переконані, що це "високе мистецтво", а їм подібні це г...во дозволяють виставляти на всезагальній огляд, а більшість боїться рот розкрити і сказати свою справжню думку, щоб їх не звинуватили в відсутності самку і гламурності. Тьфу!
Петро Показати IP 18 Жовтня 2012 13:56
Є****тым нет покоя..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus